Projekti

Yleinen

Profile

Noutoilmoitusten viivästäminen

Kohassa on ollut ongelmana varsinkin omatoimikirjastoissa, että kiinni jääneestä varauksesta lähtee asiakkaalle heti noutoilmoitus, kun se palautetaan. Näin tapahtuu myös omatoimiaikana, jolloin sitä ei ole kukaan viemässä varausten noutohyllyyn. Käyttäjiltä on tullut toive, että palautusautomaattiin palautetuista kiinni jäävistä varauksista ei lähtisi noutoilmoitusta ennen kuin varaus on palautettu uudelleen virkailijaliittymässä.

Nyt on tehty uusi ominaisuus, jolla toive on saatu toteutettua. Käytännössä ominaisuus toimii seuraavasti:

  1. Nide palautetaan palautusautomaattiin, jolloin varaus jää kiinni asiakkaalle, mutta se menee tietokannassa kuljetustilaan. Asiakkaalle ei lähde vielä noutoilmoitusta.
  2. Nide pitää palauttaa tämän jälkeen virkailijaliittymässä, jolloin kuljetustila purkautuu ja asiakkaalle lähtee noutoilmoitus ja tarvittaessa saa myös tulostettua varauksen väliin infolappusen.

Tarkempi kuvaus (englanninkielisine) kuvakaappauksineen on lisätty Kohan ohje suomeksi -wikin Lainaus-osioon Varausten kiinnijääminen -kohtaan.

Jotta ominaisuuden saa toimimaan, pitää laittaa päälle RequireSCCheckInBeforeNotifyingPickups-järjestelmäasetus (kimpan pääkäyttäjä).

Ominaisuus ei vaadi toimenpiteitä palautusautomaatin asetuksissa.

Tilanne 3.4.2019: Ominaisuus on testissä Lapin kirjasto -kimpassa viikot 14-15, jonka jälkeen se voidaan tuoda myös muihin kimppoihin, mikäli mitään ongelmia ei ilmaannu. Aikataulusta sovittava kehittäjien kanssa.

Tilanne 3.7.2019: Ominaisuus käytettävissä.
---

Lisätietoja: Pääkäyttäjä Anneli Östermanilta (anneli.osterman[ät]koha-suomi.fi)
Asiasanat: varausten noutoilmoitukset, palautusautomaatti, viivästäminen, omatoimikirjasto
Liittyvä tiketti: #856