Projekti

Yleinen

Profile

Koha-Suomi Github

Githubiin päivitetään koodia, niin että kommittiin laitetaan tiketin tai bugin numero. Tarkoitus on tehdä siistejä kokonaisuuksia, samalla tavalla kuin yhteisö tekee jotta pystymme viemään omia kommitteja myös sinne.

Yleiset versiohaarat

  • Master
  • Preproduction
  • Production

Yleisten versiohaarojen käyttö

Master

Tämä on puhtaasti kehityshaara, jonne voi työntää kehityksen alla olevia ominaisuuksia ja bugikorjauksia. Haara toimii ns. historiana siitä mitä on tehty. Tarkoitus on, että tästä haarasta cherrypickataan lähes valmiin ominaisuuden kommitit eteenpäin testattavaksi preproduction-haaraan. Jos testin jälkeen pitää tehdä vielä korjauksia, niin ne pitäisi kommitoida tähän haaraan.

Preproduction

Tänne laitetaan pääkäyttäjille testiin menevät ominaisuudet, tarkoitus on tässä vaiheessa jo yrittää saada ominaisuuksista siistejä kokonaisuuksia. Tässä haarassa cherrypickatut ominaisuudet yhdistetään rebasella suuremmaksi kokonaisuudeksi, jotta sen voi sitten viedä tuotantohaaraan. Tässä haarassa push-vaiheessa forcen käyttäminen on suotavaa, jotta haara pysyy siistinä. Jos bugikorjauksen lisää suoraan masterista tuotantohaaraan, niin se pitäisi tuoda myös tähän heti testissä olevien ominaisuuksien alle.

Production

Tänne ainoastaan tuotantokelposia korjauksia ja ominaisuuksia. Tämä on se haara mikä on kussakin tuotantoympäristössä aktiivinen.