Projekti

Yleinen

Profile

3. Luettelointi

Luettelointiin meno: Muita toimintoja -> Luettelointi. Jos linkkiä ei näy, käyttäjätunnuksellasi ei ole luettelointioikeuksia.

3.1. Bibliografiset tietueet

Kohassa bibliografinen tietue (nimeketietue) sisältää luettelointitiedot aineistosta. Näitä tietoja ovat mm. nimeke, tekijä, ISBN ym. Tieto on tallennettu MARC 21 formaatin mukaisesti. Kun nimeketiedot on tallennettu, voidaan tietueelle lisätä niteitä.

3.1.1. Tietueen lisääminen

Tyhjästä tietueesta

Tietue voidaan lisätä luetteloimalla tai kopioimalla. Uusi nimeke voidaan luetteloida tyhjälle pohjalle.

Klikkaa Uusi tietue ja valitse sopiva luettelointipohja valikosta.

Z39.50/SRU-haulla

Jos haluat tuoda valmiin luettelointitietueen toisesta kirjastosta/tietokannasta

Klikkaa Uusi Z39.50/SRU-haku ja tee haku

Vinkki Jos hakutuloksia ei löydy, kokeile hakua vähemmillä hakusanoilla, sillä kaikki Z39.50/SRU -kohteet eivät löydä tietoja kaikista kentistä. Sanahakua kannattaa myös kokeilla.

Hakutuloksia voit tarkastella MARC-muodossa tai korttimuodossa tai tuoda tietueen Kohaan


Tuontiin ja näyttöihin pääsee myös suoraan nimeketietueen päällä klikkaamalla.

*Jos et löydä hakemaasi, klikkaa Uusi haku näytön vasemmassa alareunassa.

Jos löydät sopivan tietueen, klikkaa Täsmäyttäjästä yhdistelysääntöä. Yhdistelysäännön nimi riippuu kirjastosi tekemistä yhdistelysäännöistä.

Kun olet avannut tyhjän luettelointipohjan tai tuonut nimeketietueen Z39.50/SRU -haun kautta, pääset jatkamaan luettelointia.

3.1.2. Osakohteiden lisääminen

Nimekkelle voi lisätä osakohteita eli sisältöä haettavassa muodossa. Valitse nimeketiedoissa Uusi -> Uusi osakohde.

Musiikin osakohteille on tehty oma tallennuspohja. Valitse se valikosta, mikäli luetteloit musiikkiaineistoa.

Luetteloi osakohde. Pakollisia kenttiä ovat 245a (päänimeke), 300a (laajuus tai kesto), 942c (aineistolaji, valitaan valikosta) sekä tallennuksen jälkeen muodostuva 008-kenttä (jos ei halua tarkemmin määritellä osakohteiden ominaisuuksia, riittää kun tallennat toiseen kertaan tietueen). Automaattisesti täyttyy linkkikenttä 773 tarvittavilla emon tiedoilla, kuten kuvassa alla:

Osakohteella ei ole niteitä, joten niteidentallennusnäytölle ei tarvitse tallentaa mitään, vaan voit palata vasemmalta Perustiedot-painikkeesta teoksen tietoihin.

3.1.3. Tietueiden muokkaaminen peruseditorissa

Muokataksesi nimeketietuetta ollessasi Luettelointi-osiossa klikkaa Muokkaa tietuetta hakutulosnäytöllä

tai klikkaa Tiedonhaun puolella Muokkaa-valikosta Muokkaa tietuetta.

Tietue avautuu MARC-muokkaukseen.

Kun muokkaat tietuetta, kentän nimen perässä on kuvakkeet, joista vasemmalla oleva kopioi kentän ja oikealla puolella oleva tyhjentää kentän. Kopiointilinkki on näkyvissä vain, jos formaatin mukaan kenttä on toistettavissa.

Kiinteämittaisten kenttien oikealla puolella on kuvake, jota klikkaamalla avautuu valikko, jonka avulla kenttää muokataan.

Kentän 008 editorissa pystyy valitsemaan maa- ja kielikoodin valikosta. Kentät alkavat ehdottamaan koodeja, kun niihin kirjoitetaan joko koodin tai sen kuvauksen alkua. Esim. fi tai suo. Sen jälkeen voi joko valita koodin listalta tai kirjoittaa jotain muuta.

Huomaa! Joidenkin kiinteämittaisten kenttien arvo muuttuu sen perusteella, minkä tyyppistä aineistoa olet kuvailemassa ja mikä tallennuspohja on valittuna.

Finto-liitännäiset

Täti-tietokannassa on käytössä Finto-liitännäiset (pluginit), joilla pystyy hakemaan termejä Fintosta. Toiminnon kuvaus löytyy Teknisestä dokumentaatiosta Finto-plugin-sivulta.

Tietueen tallentaminen

Kun olet muokannut nimeketietueen, muista tallentaa se Tallenna-painikkeesta, jossa on kolme eri vaihtoehtoa.

Luettelointitietueen korvaaminen uudella Z39.50/SRU-haun kautta

Vaihtoehtoisesti voit etsiä Z39.50/SRU -haun kautta täydellisemmän luettelointitietueen toisesta kirjastosta, jolla korvaat nykyisen tietueen.

Jos käytät tätä korvaamista, pääset Z39.50/SRU -hakusivulle valitsemaan valikosta kirjaston, jonka tietueella nimeketietue korvataan.

Oletusarvona on tässä haku TäTistä, Melindasta ja Helmetistä, mutta voit valita mitä tahansa valikon kirjastoista hakukirjastoksesi. Haku-painike alareunassa aloittaa haun.

Tässä hakutuloksena on kaksi tietuetta. Valitse haluamasi tietueen kohdalla Täsmäyttäjä-sarakkeesta Yhdistelysääntö, niin hankintavaiheessa tietueeseen tallennetut kansikuva ja kuvaus säilyvät tietueessa. Klikkaa sen jälkeen Tuo -painiketta oikeassa reunassa.

Teitpä muutokset tietueeseen kummalla tavalla tahansa, muista klikata Tallenna -painiketta.

3.1.4. Tietueiden muokkaaminen uudessa editorissa (Rancor)

Jos halutaan käyttää uutta editoria, se pitää laittaa päälle ylläpidon asetuksessa EnableAdvancedCatalogingEditor. Editori ei ole vielä täysin luotettava, joten kannattaa suhtautua varauksella sen käyttöön.

Voit avata uuden, tyhjän tietueen tai tuoda toisesta järjestelmästä haluamasi tietueen haun kautta.

Z39.50/SRU-haun kautta voit tuoda haluamasi tietueen omaan kirjastojärjestelmään.

Oikeassa reunassa on sarake Työkalut, josta voit katsoa MARC-tietueen sisällön ja tuoda sen omaan kirjastojärjestelmääsi.

Kun haluat lisätä kentän kuvailutietueeseen, syötät kentän numeron ja indikaattorien paikat ja indikaattorit sekä osakentän tunnuksen ja sen sisällön.

3.1.4.1. Pikanäppäimet uudessa editorissa

Pikanäppäimet-valikon alta löytyy tarvittavat pikanäppäimet:

3.1.4.2. Makrot uudessa editorissa - ei toimi

Päivin huomautus: En saa makroa toimimaan kuten englanninkielisessä ohjeessa mainitaan https://koha-community.org/manual/17.11/en/html/06_cataloging.html#advanced-editor-cataloging, joten se jää tästä puuttumaan.

Ongelma on myös tietueen tallentamisessa, sillä uusi editori tuo tietueen ISBN:n viivojen kera ja silloin ei toimi tuplakontrolli, koska olemassa olevat tietueet ovat ilman viivoja ISBN:ssa.

3.1.5. Tietueen kopioiminen

Aina et löydä haluamaasi tietuetta Z39.50/SRU -haun kautta. Näissä tapauksissa voit tehdä kopion samantyyppisestä tietueesta ja muokata kopiota vastaamaan luetteloitavaa nimekettä. Tehdäksesi kopion klikkaa Muokkaa uutena kopiona.

Tämä avaa uuden MARC-tietueen, jossa kentät on täytetty kopioidun tietueen tiedoilla ja voit muokata tietoja haluamiksesi.
Muista tyhjentää kentän 001 sisältö, kun aloitat tietueen muokkauksen. Näin tietueelle tulee uusi tietueen kontrollinumero tähän kenttään, kun tallennat tietueen etkä saa kysymystä kopiosta:

3.1.6. Tietueiden yhdistäminen

Useita tietueita (tuplia) voidaan yhdistää yhdeksi tietueeksi Luetteloinnin tai tiedonhaun kautta.

3.1.6.1 Tietueiden yhdistäminen luetteloinnin kautta

Hae yhdistettävät tietueet luettelointihaun kautta, valitse niistä haluamasi tietueet ja käytä Yhdistä valitut -toimintoa.

Voit tehdä yhdistelyn myös Listat-työkalulla. Valitse yhdistettävät tietueet tiedonhaun kautta ja lisää ne jollekin listallesi, josta voit ottaa nimekkeet yhdistettäväksi. Yhdistämistoiminnon avulla saat kaikki niteet ja nimekkeeseen liittyvät varaukset oikeassa järjestyksessä jäljelle jäävään nimeketietueeseen.

Valitse listalta se tietue, mikä jää kohdetietueeksi (mihin muut tietueet yhdistetään) ja voit valita myös luettelointipohjan.
Vertaile tietueiden tietoja ja tarvittaessa siirrä muista tietueista tarvittavia kenttiä kohdetietueeseen. Jos kentän toistaminen on estetty luettelointiformaatissa, kentän toistaminen antaa virheilmoituksen.

Kun kuvailu näyttää valmiilta, klikkaa ruudun alareunassa Yhdistä. Asetuksissa voidaan määritellä, mitkä kentät näkyvät yhdistämisraportissa. Tässä tapauksessa kentät ovat 001, 245ab, 650.

Yhdistämisraportti näyttää tältä edellä mainittujen asetusten mukaan:

3.1.6.2 Tietueiden yhdistäminen tiedonhaun kautta

Hae tiedonhaussa teokset ja vie ne haluamaasi listaan.

Avaa lista, valitse kaikki ja sen jälkeen "Yhdistä valitut"

Tämän jälkeen prosessi jatkuu kuten luetteloinnin kautta aloitettaessa, kuvasta "Yhdistetään tietueita".

3.1.7. Tietueiden poistaminen

Tietue voidaan poistaa valitsemalla Muokkaa-valikosta Poista tietue.

Tietuetta ei voi poistaa, mikäli tietueeseen liittyy niteitä. Tällöin Poista tietue -teksti näkyy harmaana.

3.2. Nidetietueet

Kohassa jokaisella nimeketietueella (bibliografinen tietue) voi olla yksi tai useampi nide. Jokaisella nitellä on kotikirjasto ja Nykyinen paikka sekä Hyllypaikka.

3.2.1. Niteiden lisääminen

Uuden nimeketietueen lisäämisen jälkeen pääset suoraan tyhjään nidetietueeseen, johon voit liittää niteen tai useampia niteitä. Niteitä pääset lisäämään myös klikkaamalla Muokkaa niteitä.

Katso myös ohje "Vanhan niteen tallentaminen uutena niteenä": https://tiketti.koha-suomi.fi/documents/46

Tai voit lisätä uuden niteen milloin tahansa nimeketietuenäytöllä klikkaamalla Uusi ja valitsemalla Uusi nide.

Nimekkeen tallennusnäyttö näyttää tältä:

Pakolliset kentät on merkitty punaisella, mutta vähintään seuraavat tiedot olisi hyvä täyttää, jotta niteitä voisi lainata:
  • 2 - Luokitus
  • a - Omistajakirjasto
  • b - Sijaintikirjasto
  • o - Kohan koko signum
  • p - Viivakoodi
  • v - Korvaushinta

*Tämä summa peritään asiakkaalta, kun nide merkitään kadonneeksi asiakkaalta

  • y - Kohan aineistolaji

Huom! Näkyvissä olevat kentät voivat vaihdella kirjastokimpan ja käytetyn luettelointipohjan mukaan.

Jos kentän lopussa näkyy kolme pistettä, sitä klikkaamalla saa kyseisen kentän päivitettyä (esimerkissä signumin muodostaminen ja viivakoodin muodostaminen).

Nidetietojen alla on kolme nappia, joista valitset haluamasi toiminnon.

  • Lisää nide lisää vain yhden niteen
  • Lisää ja kopioi lisää niteen ja täyttää lomakkeen uudelleen samoilla arvoilla, joita voit muuttaa
  • Lisää useita kopioita niteestä kysyy, montako nidettä haluat lisätä ja lisää niin monta nidettä lisäten jokaiselle oman viivakoodin (lisäämällä +1 edelliseen)

Lisäämäsi tietue tulee taulukkoon.

Voit suodattaa kokoelmatietoja, kun klikkaat Suodata.

Riittää, kun aloitat kirjoittamaan suodatinta, kaikki siihen sopivat tulokset listataan.

3.2.2. Niteiden muokkaaminen

Niteitä voi muokata monella tavalla.

Klikkaamalla Muokkaa -> Muokkaa niteitä nimeketietonäytöltä

Tämä avaa listauksen, missä voit klikata Toiminnot-linkkiä sen niteen rivin alussa, mitä nidettä haluat muokata.

Klikkaamalla Muokkaa Niteet-välilehdellä halutun niteen kohdalla

Tämä avaa listauksen, kuten edellä (valitsemasi nide näkyy korostetulla pohjalla valmiiksi)

Klikkaamalla Muokkaa -> Muokkaa niteitä eräajossa

Tämä avaa erämuokkaustyökalun, jossa voit muokata useiden niteiden tietoja yhtä aikaa.

Jos järjestelmäasetuksissa on määritelty, että niteiden valinta on mahdollista, voit klikata nidetietojen näytöllä kunkin niteen vasemmalla puolella valintalaatikosta ne niteet, joita haluat käsitellä. Voit poistaa niteitä tai muokata niitä.

Voit käyttää myös erämuokkaustyökalua muokkaukseen.

3.2.2.1. Niteen tilatietojen pikamuokkaus

Toisinaan pitää vaihtaa kadonneiden tai vaurioituneiden niteiden tila. Tällöin ei tarvitse muokata koko nidetietuetta, vaan voi klikata niteen viivakoodia lainausnäytöllä tai lainahistoriassa ja päästä niteen yhteenvetoon. Siellä pääsee merkitsemään niteen kadonneeksi tai vaurioituneeksi.

Täällä voit alasvetovalikosta valita tilan, joka merkitsee niteen kadonneeksi tai ilmoittaa palauttaneensa -tilaan. Huom! Noudata kadonnut-tilaa käytettäessä kimpassasi sovittuja käytänteitä. Kadonnut-tila voi lisätä kimpan asetuksista riippuen niteen korvaushinnan asiakkaan velkasaldoon.

Jos valitset Ilmoittaa palauttaneensa ja klikkaat Aseta tila -nappia, nide poistuu asiakkaan lainoista ja näkyviin tulee päivämäärä, milloin tila on merkitty.

Viimeisin lainaaja jää näkyviin Historia-tietoihin.

Voit merkitä niteen myös vahingoittuneeksi.

3.2.2.2. Niteiden erämuokkaus

Tiedon lisääminen

Jos haluat muokata jonkun nimekkeen useamman niteen tietoja kerralla, sen pääsee tekemään valitsemalla nimeketietonäytöllä Muokkaa -> Muokkaa niteitä eräajossa.

Siellä voit valita joko kaikki niteet tai valitsemalla vasemmalla olevasta sarakkeesta vain ne niteet, joihin muutokset kohdistuvat. Nidelistauksen alapuolella näkyy Muokkaa niteitä -taulukko, johon tarvittavat muutokset tehdään. Tässä esimerkissä muutetaan kaikille niteille kokoelmakoodiksi Lyhytlaina.

Rivillä 8 Kokoelmakoodi valitaan tässä tapauksessa Lyhytlaina.
Sivun alareunassa on painike Tallenna eli muista tallentaa muutokset.

Muutokset näkyvät tallennuksen jälkeen uutena sarakkeena Kokoelmakoodi. Tämä sarake on näkyvissä vain, jos siellä on jotain kokoelmatietoa, tyhjää saraketta ei näytetä.

Tiedon poistaminen

Esimerkissä olevan Lyhytlaina-kokoelmakoodin poistaminen tapahtuu vastaavalla tavalla.
Haetaan nimeke, jonka niteiltä kokoelmakoodi poistetaan, valitaan Muokkaa -> Muokkaa niteitä eräajossa.

Kokoelmakoodi-kentän valintaruutuun tehdään valinta (laitetaan täppä) ja tallennetaan, niin Lyhytlaina-kokoelmakoodi poistuu valituilta niteiltä.

3.2.3. Nidetiedot

Jokaisen nimeketietueen vasemmalla puolella on valikko, josta pääset tarkastelemaan niteitä.

Jos nide on hankittu Kohan hankintamoduulin kautta, näkyy Historiassa myös hankintatiedot. Jos tilaus- tai saapumispäivä näkyy linkkinä, siitä pääsee niteen hankintatietoihin.

3.2.4. Niteen siirtäminen

Nide voidaan siirtää nimeketietueelta toiselle käyttämällä Liitä nide -toimintoa.

Liittämiseen tarvitaan siirrettävän niteen viivakoodi, joka luetaan sen nimekkeen tietoihin, mihin nide halutaan siirtää.

Yksinkertaisesti lisäät siirrettävän niteen viivakoodin ja klikkaat OK.

Jos haluat siirtää useita niteitä yhteen tietueeseen, voit käyttää yhdistä tietueet -toimintoa.

3.2.5. Niteiden poisto

Niteiden poisto voidaan tehdä eri tavoilla. Jos haluat poistaa vain yhden niteen, on yksinkertaisinta avata nimeketietueen tarkat tiedot ja sieltä Muokkaa -> Muokkaa niteitä.

Jokaisen niteen vasemmalla puolella on Poista-linkki.

Kun klikkaat Poista, saat vielä varmistuskysymyksen:

Nidettä ei voi poistaa, jos se on lainassa. Jos haluat poistaa kaikki niteet nimekkeeltä, voit käyttää Muokkaa -> Poista kaikki niteet.

Jos järjestelmäasetuksissa on määritelty mahdollistamaan niteiden valinta, voit klikata nidetietojen näytöllä kunkin niteen vasemmalla puolella valintalaatikosta ne niteet, joita haluat käsitellä. Voit poistaa niteitä tai muokata niitä.

Voit käyttää myös Muokkaa -> Poista niteitä eräajossa, jos poistat enemmän niteitä kerralla.

Täällä voit valita niteet, jotka poistetaan.

3.2.6. Niteen lainahistoria

Jokaisella nimekkeellä säilytetään lainahistoria (asiakastietojen kanssa tai ilman niitä, riippuu järjestelmän asetuksista), mutta jokaisella niteellä on myös oma lainahistoriansa. Tämä löytyy Niteet-välilehdeltä.

Historia-otsikon alla näkyy linkki Näytä niteen lainahistoria, jota klikkaamalla näkyy tämän niteen lainaushistoria.

3.3. Auktoriteetit

ohje tehdään myöhemmin

3.4. Luettelointiohjeet

https://koha-community.org/manual/17.11/en/html/06_cataloging.html#cataloging-guides

3.4.1. Niteiden tarrat ja niiden tulostaminen

Tarroitettavat niteet voi lisätä tarratulostuslistalle, kun muokkaa nidettä.
Kun käsittelet nidetunnuksia, joille haluat tulostaa infotarran ja selkätarran, tee näin:
avaa toiselle välilehdelle tarratulostus yläreunan Muita toimintoja -> Työkalut kautta (klikkaa hiiren kakkospainikkeella Työkalut-kohdassa ja valitse Avaa uuteen välilehteen)

Siellä on tällainen näyttö, johon voit lukea (tai liittää tai kirjoittaa) viivakoodeja

Voit lukea tähän tulostettavien niteiden viivakoodit.

Käytämme edelleen Pallaksesta tuttuja tarra-arkkeja, joten niteitä mahtuu arkille 12. Käytännössä on parasta tulostaa arkillinen kerrallaan ja tyhjentää sitten näyttö ja lukea uusia niteitä sen jälkeen. Myös puoliksi käytettyjä arkkeja voi käyttää lisäämällä tyhjiä rivejä alkuun jo käytettyjen tarrojen paikalle.
Tarrat tulostetaan klikkaamalla Tulosta!-painiketta.

Valitse Avaa ohjelmalla Adobe Reader (oletus) ja klikkaa OK.

Näet tarra-arkin tulostuksen esikatselussa, jolloin voit vielä palata takaisin ja muokata niteen tietoja, jos huomaat siellä virheellisyyksiä.

Jos arkki näyttää olevan ok, voit tulostaa sen normaaliin tapaan Tiedosto -> Tulosta tai kirjoittimen kuvakkeesta yläreunassa. Valitse oikea kirjoitin valikosta.

Voit tehdä myös näin:
Kun olet tallentamassa niteitä (tai haluat tulostaa uuden infotarran entiselle niteelle), valitse nidetunnus (maalaa tunnus ja ctrl+c ottaa sen leikepöydälle).

Liitä (ctrl+v) tunnus Tulosta tarroja -näytölle.

3.4.2. Niteiden tallennusohjeet

Kenttä Otsikko Kuvaus Huomautus
952$0 Pois kierrosta -tila Oletusarvot:
0 = (tyhjä)
1 = Pois kierrosta
Koodattu arvo, taulukko Auktorisoidut arvot -> WITHDRAWN
952$1 Kadonnut-tila Oletusarvot:
0 = (tyhjä)
1 = Kadonnut
2 = Myöhässä (kadonnut)
3 = Kadonnut ja korvattu
4 = Puuttuu
Koodattu arvo, taulukko Auktorisoidut arvot -> LOST
Asetuksissa voi muokata hidelostitems-määrityksellä, näkyykö kadonnut aineisto verkkokirjastossa
952$2 Luokitus Luokitusjärjestelmä, jonka mukaan luokkanumerot järjestyvät Asetuksissa luokituslähteet, jonne on tallennettu ykl = Yleisten kirjastojen luokitus oletusarvoksi (Luokitus - > DefaultClassificationSource)
952$3 Liitteiden määrä Moniviestimien tms. osien määrä tai liitteiden määrä ja kuvaus Näkyy lainaus- ja palautusnäytöllä, ilmoittaa niteeseen kuuluvan aineiston määrän (esim. montako liitettä). Luettelointitieto kentässä 952$h ja $t näkyy normaalinäytössä.
952$4 Vaurioitunut-tila Oletusarvot:
0 = (tyhjä)
1 = Vaurioitunut
Koodattu arvo, taulukko Auktorisoidut arvot - > DAMAGED
952$5 Käyttörajoitukset Oletusarvot:
0 = (tyhjä)
1 = Rajoitettu pääsy
Koodattu arvo, taulukko Auktorisoidut arvot - > RESTRICTED.
Tällä arvolla ei ole vaikutusta lainauksessa.
952$7 Ei lainattavissa Oletusarvot:
0 = (tyhjä)
-1 = Tilattu
1 = Ei lainata
2 = Henkilökunnan käsikirjasto
Koodattu arvo, taulukko Auktorisoidut arvot -> NOT_LOAN
Negatiiviset arvot sallivat varaamisen.
952$8 Kokoelmakoodi Esim. Pikalaina, Celia-kokoelma Koodattu arvo, taulukko Auktorisoidut arvot -> CCODE
952$R Saapumispäivämäärä Niteen vastaanottopäivämäärä Pakollinen tieto, päivittyy automaattisesti hankinta-osiossa niteen vastaanotossa. Tähän tietoon perustuu raportointityökalun hankintavuosi-tieto.
952$S Hyllytarkenne Esim. koulukirjaston nimi, Isotekstiset. Täsmentää hyllypaikka-tietoa Koodattu arvo, Auktorisoidut arvot -> SUBLOC
952$9 Niteen numero Järjestelmän tuottama niteen numero Ei näy nidetietueessa
952$a Omistajakirjasto Kirjaston nimi Vaaditaan. Nimi on määriteltävä perusasetuksissa Kirjastot ja ryhmät.
952$b Sijaintikirjasto Kirjaston nimi Vaaditaan. Nimi on määriteltävä perusasetuksissa Kirjastot ja ryhmät.
952$c Hyllypaikka Esim. Aikuiset, Lapset, Kotiseutukokoelma Koodattu arvo, taulukko Auktorisoidut arvot -> LOC.
952$d Hankintapvm VVVV-KK-PP Päiväyksen tulee olla järjestelmän ymmärtämässä muodossa: VVVV-KK-PP
952$e Hankintapaikka Koodattu arvo tai toimittajan nimi Täytetään automaattisesti hankintamoduulissa Kohaan tallennetun toimittajan tunnuksella, kun nide on saapunut
952$g Hankintahinta Desimaalinumero, ei valuuttamerkkejä (esim. 10.00) Täytetään automaattisesti hankinnan tiedoilla, kun nide on saapunut
952$h Sarjanumero Esim. 2016 : 3 Täytetään automaattisesti kausijulkaisuissa, jos niteet on merkitty saapuneeksi saapumisvalvonnan kautta
952$i Inventaarionumero Ei meillä käytössä
952$o Kohan koko signum Esim. AIK 84.2 JAA Voidaan täyttää automaattisesti, perustuu järjestelmäasetukseen itemcallnumber
952$p Viivakoodi Max. 20 merkkiä Pakollinen tieto lainauksen kannalta, mutta ei muuten.
952$t Nidenumero Max. 32 merkkiä Ei käytössä
952$u URI Niteen oma URL Koko URL, joka alkaa http: Täytetään vain, jos niteellä on oma URL, mutta ei ole tarpeellinen, jos nimekkeellä on 856$u-kenttään osoite tallennettuna
952$v Korvaushinta Desimaalinumero, ei valuuttamerkkejä (esim. 10.00) Täytetään automaattisesti hankintamoduulista, kun nide on saapunut
952$w Hinta voimassa alkaen VVVV-KK-PP Päiväyksen tulee olla järjestelmän ymmärtämässä muodossa: VVVV-KK-PP. Täytetään automaattisesti hankintamoduulista, kun nide on saapunut
952$x Huomautus virkailijoille Tämä huomautus ei näy verkkokirjastossa. Tällä hetkellä tämä huomautus näkyy vain niteiden muokkausnäytöllä ja Niteet-välilehdellä virkailijatyökalussa.
952$y Kohan aineistolaji Esim. Kirja, CD-levy Pakollinen tieto. Koodattu arvo, määritellään perusasetuksisssa Aineistolajit.
952$z Yleinen huomautus Esim. Liitteenä 3 CD-levyä Näkyy verkkokirjastossa ja virkailijaliittymässä