Projekti

Yleinen

Profile

10. Kuittitulostuksen asetukset

Koha-Suomi tukee Firefox ESR-versiota.

10.1. Firefoxissa

Avaa selaimen valikko oikeasta yläkulmasta, valitse sieltä Tulosta.

Mene sivun asetuksiin.
Muoto ja valinnat -välilehdeltä valitse "Sovita sivun leveyteen".

Marginaalit ja ylä-/alatunnisteet-välilehdellä muuta kaikki marginaalit 0:ksi ja kaikkiin ylä- ja alatunnisteisiin valitaan --tyhjä--. Tämä käyttää kaiken tilan kuitin tulostukseen.

Klikkaa lopuksi OK.


10.2 Oletustulostin Firefoxiin

Aseta oletustulostin Firefoxiin, niin et joudu joka kerta valitsemaan Tulosta-valikosta tulostinta.

Mene vasemmasta yläkulmasta Tulosta-valikkoon.

Valitse käytössä oleva kuittitulostimesi valikosta ja klikkaa Ominaisuudet tai Määritykset -painiketta, riippuen tulostusikkunan ulkonäöstä.

Käy tarkistamassa Asettelu-välilehdeltä, että Paperikoko ja Tulostuspaperi -asetukset ovat oikein. Toiminnot riippuvat kuittitulostimen valinnoista.

Tallenna asetukset valitsemalla OK.

Tulosta lopuksi ensimmäinen sivu valitulle tulostimelle painamalla OK.


10.3 Selaimen määrittely tulostamaan automaattisesti

Mene Firefoxiin. Kirjoita Firefoxin osoiteriville about:config. Saat varoituksen vaarallisesta sivusta, klikkaa "Otan riskin!".

Kirjoita hakukenttään print.always. Jos ominaisuus print.always_print_silent löytyy, muuta sen arvoksi true (=kyllä) klikkaamalla hiiren oikealla painikkeella arvoa false. Valitse valikosta Vaihda tila.

Jos tätä ominaisuutta ei löydy (useimmissa selaimissa sitä ei ole valmiina), lisää tämä ominaisuus:

  • klikkaa hiiren oikeaa painiketta ominaisuusalueella ja valitse Uusi -> Totuusarvo.

  • kirjoita avautuvaan kenttään print.always_print_silent ja klikkaa OK. Valitse totuusarvoksi true. Tämä muuttaa Firefoxin asetuksia siten, että se käyttää aina samoja asetuksia tulostuksessa eikä näytä kyselyä tulostamisesta.

VAROITUS
Näin määritetty print.always_print_silent -asetus estää tulostimen vaihtamisen Firefoxissa eli jos haluat tulostaa muuta kuin kuitteja, käytä tulostamiseen toista selainta.

10.3.1 Selaimen päivittyessä

Jos Firefox-selain päivittyy, eikä kuittitulostus toimi oikein, tarkista kuittitulostuksen asetukset. Joskus joutuu myös poistamaan yllä kuvatun print.always_print_silent-määrityksen ja tekemään sen uudelleen.


10.4 Ponnahdusikkunat

Jos kuitin tulostusvaiheessa tulee ilmoitus, ettei ponnahdusikkunat ole sallittuja, käy lisäämässä selaimen Tietosuoja ja turvallisuus -asetuksissa kohtaan "Estä ponnahdusikkunat" poikkeus kimppasi/kirjastosi Koha-sivustolle.