Projekti

Yleinen

Profile

Kesän ja syksyn aikana tapahtunutta

Lisännyt Anneli Österman 9 kuukautta sitten

TäTi päivitetty

Täysluetteloitujen tietueiden varanto eli TäTi on päivitetty samaan versioon kuin mitä kimpoissa on (kohta kaikissa) käytössä. Siellä oli pitkään käytössä Kohan versio 3.16, jossa ei ollut kaikkia uudempia luetteloinnin ominaisuuksia. Nyt käytössä on mm. kehittynyt editori ja luettelointitietojen formaattitarkistaja eli Nalkutin. Tätissä on myös käytössä Elasticsearch, koska työn alla oleva Melinda-integraatio vaatii SRU-rajapinnan käyttöä, mikä taas vaatii, että käytössä on Elasticsearch. Huomioi, että Elasticsearch toimii vähän eri tavalla kuin nykyinen hakukoneemme Zebra ja sen indeksien määritykset ovat osittain puutteellisia. Sillä saa kuitenkin haettua nimekkeellä, tekijällä ja ISBN/EANilla, joilla päästään alkuun. Elasticsearchin määritykseen ja toimintatapoihin palataan tarkemmin myöhemmin.

Kohat päivityksen alla

Kaikki Koha-Suomen ylläpitämät Koha-asennukset päivitetään lokakuun alun aikana viimeisimpään Koha-Suomi-versioon. Päivityksessä tulee mukana mm.

  • EDItX-tilaussanomien näkyminen EDIFACT-sanomat-sivulla hankinnassa: EDIFACT-sanomat. Sekä tilaussanomassa olevan aineistontoimittajan tunnuksen ja Kohassa olevan toimittajatiedon kytkeminen toisiinsa: Toimittajatiedon mäppäys
  • Niteiden määrä näkyy nyt kokoelmat-välilehdillä
  • Tieteellisten kirjastojen holdings-tuki eli varastotietueiden tuki Varastotietueet Kohassa

Redmine tiiviimmin yhteiskäyttöön yleisille ja tietellisille kirjastoille

Syyskuun 5. Koha-seminaarissa päätettiin tiivistää yleisten ja tieteellisten Koha-kirjastojen toimintaa ja yhtenä toimena on siirtyä käyttämään samaa projektia bugien ja kehitysehdotusten kirjaamiseen. Tätä silmällä pitäen Redmineen lisättiin uusi sarake nimeltään Sektori, jolla pystytään helpommin määrittämään, jos ongelma liittyy vain yleisiin tai tieteellisiin kirjastoihin. Jos ongelma koskee kumpaakin, voidaan valita myös kumpikin sektori.

Samalla suomennettiin kaikki käytössä olevat termit. Aikaisemmin tapahtuman tyypit, tilat ja prioriteetit olivat vain englanniksi, nyt ne ovat vain suomeksi (ne eivät ikävä kyllä ole käännettävissä). Jatkossa käytössä on kolme tapahtuman tyyppiä: bugi, kehitysehdotus ja tukipyyntö

Tapahtumat-välilehden vierestä löytyy nyt myös Suunnitelma-välilehti, joka liittyy työn organisointiin. Sinne voidaan tehdä esimerksi aikataulutus seuraavaa versiopäivitystä varten tai että tietyt tiketit olisi tarkoitus saada tehtyä kesäkuuhun 2020 mennessä. Vielä sieltä ei tosin löydy kuin testisuunnitelma.

Muutospyynnöt-projektista luovuttiin ja kaikki sen sisältämät tiketit siirrettiin Palaute-projektin alle kehitysehdotuksina.

Tiedonhaku-koulutuksen diasarja päivitetty

Tiedonhaku-koulutuksen diasarja on päivitetty ja se löytyy dokumenteista Tiedonhaku -otsikon alle. Diasarjassa on nyt myös lyhyt osio Finnan tiedonhausta. Samasta paikasta löytyy nyt myös tiedohaun cheat sheetin, johon on kerätty yleisimmät indeksien hakulyhenteet ja tarkenteet. Sen voi halutessaan tulostaa tiskille näppäimistön alle, jolloin siitä voi nopeasti tarkistaa vaikkapa miten haettiinkaan teoksia, joiden alkukieli on arabia.

nidemaara.png (10,4 KB) nidemaara.png Anneli Österman, 2. Lokakuuta 2019 13:37
sektori.PNG (35,5 KB) sektori.PNG Anneli Österman, 2. Lokakuuta 2019 13:48

Kommentit