Projekti

Yleinen

Profile

Sähkökatkoihin varautuminen

Lisännyt Anneli Österman 10 kuukautta sitten

Laitteet

Koha-Suomen palvelimet sijaitsevat Bittiguru Oy:n konesalissa. Konesalissa sähkönsyöttö on kahdennettu (kuten kaikki muukin), eli virtaa saadaan kahta erillistä kaapelia pitkin. Lisäksi on vielä erillinen varavirtalaite, joka ryhtyy syöttämään virtaa jos molemmat syöttölinjat ovat pois käytöstä.

Nimipalvelun tarjoaja MPY (Mikkelin puhelin yhdistys) hallinoi koha-suomi.fi-osoitteita. Heillä on käytössä UPS-laitteet (nopeasti reagoiva pieni varavirtalaite) ja lisäksi erillinen varavoimalaite (generaattori). Käytännössä UPS hoksaa heti kun sähköt katkeavat ja syöttää laitteille virtaa niin kauan että varavoimalaite ehtii hätiin. Varavoimalaite syöttää virtaa niin kauan kuin sille on polttoainetta saatavana.

Palvelujen kannalta sähkökatkot voivat tulla näkyväksi lähinnä kuntien sähköjärjestelmien häiriöiden vuoksi, jolloin työasemille tai tietoliikenteen verkkolaitteille ei välttämättä kunnan sisällä ole virtaa tarjolla. Kunnissa on mahdollisesti voitu varautua sähkökatkoihin varustamalla työasemat ja tietoliikenteen verkkolaitteet varavirralla. Halutessanne voitte tarkistaa asian omasta kunnastanne.

Jos käytössänne on esimerkiksi akullinen kannettava tietokone, voi Kohan käyttö olla mahdollista mobiiliyhteydellä, vaikka kunnan sähköt olisivat poikki. Koneella tulee olla asennettuna Kohan asiakasvarmenne.

Yhteydettömän tilan lainausjärjestelmät

Kohalle on kaksi yhteydettömän tilan lainausjärjestelmää Koha offline circulation (Windows-ohjelma) ja Koha offline circulation tool (Firefox-liitännäinen, joka vaatii Kohan asiakasvarmenteen). Kumpaankin löytyy linkki Kohasta Lainaus ja palautus -sivun alareunasta. Niiden käyttöä kannattaa harjoitella ennen tositilannetta. Ohjeita yhteydettömän tilan lainausjärjestelmien käyttöön.


Kommentit