Projekti

Yleinen

Profile

Ohjeet versionvaihdon ajalle

Kohan versiopäivitys tehdään 6.-8.6.2022.
Lisännyt Anneli Österman 4 kuukautta sitten

Ohjeet versionvaihdon ajalle

Kohan versiopäivitys tehdään 6.-8.6.2022.

Tietokannat menevät kiinni maanantai-iltana 6.6.2022 klo 21. Illan ja yön aikana otetaan tuotantokannoista kopiot ja otetaan testikannoista talteen ennakkoon määritetyt parametrit. Tämän jälkeen tuotantokannat päivitetään uuden version mukaisiksi. Tiistaina aamupäivän aikana Koha ja sen rajapinnat käynnistetään. Kun kimppojen uudet Kohat ovat testauskunnossa, tulee siitä pääkäyttäjien kautta tieto kimpalle. Testaus alkanee tiistaina iltapäivällä. Pääkäyttäjät ja henkilökunta testaa, että kaikki toimii ja tiedot ovat siirtyneet oikein. Testauksen avuksi on tehty Redmineen lista testattavista asioista. Käytä listaa hyväksesi testatessa niiltä osin kuin omat työtehtäväsi edellyttävät.

Kirjastoissa tehtävät tarkistukset

Testauksessa pitää jokaisessa kirjastossa tarkistaa lainaus- ja palautusautomaattien sekä omatoimikoneiden toiminta lainaamalla, palauttamalla ja kirjautumalla.

Tarkista, että pääset kirjautumaan Kohaan ja niihin toimintoihin, joita tarvitset työtehtävien hoitamiseen. Testaa Kohaa kuin hoitaisit normaaleja työtehtäviäsi. Ole tarvittaessa yhteydessä oman kimpan pääkäyttäjään.

E-aineistot pitäisi toimia ilman muutoksia palveluun, mutta nämäkin on hyvä testata.

Kirjastojen avaaminen

Kirjastot on tarkoitus avata ke 8.6.2022 klo 12 mennessä. Testaukset olisi hyvä saada tehtyä sitä ennen, jotta jää tarvittaessa aikaa myös korjauksille.

Ihan kaikki vanhat ominaisuudet, jotka on päätetty siirtää, eivät ole käytettävissä heti uuden version käyttöönotossa. Versionvaihdossa on ensisijaisesti priorisoitu toiminnot, jotka vaikuttavat asiakaspalveluun. Puutteita voi olla aluksi esim. luetteloinnin aputoiminnoissa.


Kommentit

Lisännyt Reetta Pihlaja 4 kuukautta sitten

Siilinjärvellä on päätetty pitää kirjastot kokonaan kiinni ti-ke 7.-8.6.

Lisännyt Leena Kinnunen 4 kuukautta sitten

Myös Lapissa kirjastot suljettu 7.–8.6.