Projekti

Yleinen

Profile

Päivitys viikolla 21

Lisännyt Anneli Österman 4 kuukautta sitten

Viikolla 21, tiistai-aamuna, päivitetään kaikkien kimppojen Koha, jolloin tulee seuraavat muutokset tai korjaukset:

Postitoimipaikka oikein alasvetovalikkoon

Asiakkaan muokkauksessa Osoite-osiossa Kunta-alavetovalikon tieto on aikaisemmin toiminut epäjohdonmukaisesti, eikä valikossa näkynyt sama tieto kuin mitä viereiseen kenttään on kirjoitettu/valittu. Tämä koskee lähinnä tapauksia, jolloin samalle postitoimipaikalle on useampi postinumero.

Ennen päivitystä:

Päivityksen jälkeen:

Huomioi! Toiminto toimii vain, jos Kunta-kentässä lukee postitoimipaikka tismalleen samassa muodossa kuin mitä se on valikossa. Eli esim. Oulu ja OULU ei täsmää.

Saamen kielen merkit haussa

Tiketin #3544 mukaiset muutokset eli saamen kielen merkistöön kuuluvien merkkien normalisointiin liittyvät muutokset. Tämä muutos vaatii myös täydellisen tietokannan uudelleenindeksoinnin toimiakseen tiedonhaussa. Muutokseen liittyy vielä ongelmatapauksia, joissa haku ei toimi, mutta niitä selvitellään.

Elasticsearch-hakukoneen korjaukset ja muutokset

Vaski-kirjastoissa otetaan Koha-käyttöönoton myötä käyttöön Elasticsearch hakukoneena. Siihen liittyvät päivitykset liitetään osaksi tuotanto-versiota ja päivitetään kaikille, vaikka muilla ei ole vielä Elasticsearch käytössä.

RDA ja poikkeava pääsana

Tuotantoon viedään tikettiin #3512 mukaiset pluginit. Suurimmalla osalla nämä on jo asennettuna, mutta nyt ne paketoidaan osaksi tuotanto-versiota. Toiminnallisuus kuvataan tarkemmin RDA ja poikkeava pääsana -wikissä

Asteri-liitännäinen

Auktoriteettitietokanta Asterista hakeva liitännäinen kuuluu myös tähän päivitykseen. Liitännäisen nimi on finto_finaf.pl ja pääkäyttäjät voivat ottaa sen käyttöön paikalliskannoissa soveltuviin kenttiin MARC-luettelointipohjien ylläpidossa, jos se koetaan tarpeelliseksi. Primääriluettelointi tehdään kuitenkin pääsääntöisesti yhteisessä TäTi-tietokannassa, joten liitännäinen ei ole välttämätön paikallistietokannassa. Liitännäinen on käytössä TäTi-tietokannassa.

Liitännäinen toimii siten, että se hakee toimijanimitiedot KANTO:sta ja tallentaa Asterista auktoriteettitietueen siihen tietokantaan, missä liitännäistä käytetään (pääsääntöisesti siis Täti). Tekijä-kenttään tulee nimitiedot ja 0-osakenttään Asteri-ID. Se lisää myös syntymäajan d-osakenttään, jos sellaiset auktoriteettitietueesta löytyy. Yhteisönimissä voi olla mukana tarkenteita suluissa nimen perässä, kuten Metallica (yhtye).

Tarkempi kuvaus Asteri-liitännäinen -wikissä


kunta.png (17,9 KB) kunta.png Anneli Österman, 21. Toukokuuta 2021 09:55
kunta2.png (9,75 KB) kunta2.png Anneli Österman, 21. Toukokuuta 2021 10:00

Kommentit