Projekti

Yleinen

Profile

Bugi #5616

Varaus tallentuu toisinaan ilman noutokirjastoa

Lisännyt Anneli Österman 7 päivää sitten. Päivitetty noin 8 tuntia sitten.

Tila:
Ratkaisu ehdotettu
Prioriteetti:
Normaali
Luokka:
Varaukset
Kohdeversio:
-
Alku:
20. Syyskuuta 2022
Määräaika:
% Tehty:

0%

Arvioitu aika:
Yhteyshenkilö:
Tiketti Bugzillassa:
Votes: 0

Kuvaus

OUTIssa on nyt kolme kertaa tullut vastaan varaus, jolla ei ole noutokirjastoa. Lokien mukaan sellaista ei ole ollut tallennushetkellä. Noutokirjastottomuus aiheuttaa saman tietueen niteitä lainatessa ja palautettaessa virheilmoituksen.

Viimeisin noutokirjastoton varaus tuli teokseen https://outi.koha-suomi.fi/cgi-bin/koha/catalogue/detail.pl?biblionumber=1291152

Varauksen tehnyt virkailija muisti varaustilanteesta seuraavaa:

Ennen varauksen tekoa ei mielestäni tapahtunut mitään erikoista. Kun luin asiakkaan kortin varauskenttään ja koha aukaisi sivun jossa voi valita noutokirjaston ja jossa niteet näkyvät oli näkymä vääränlainen, tietueeseen kuuluvat niteet eivät näkyneet ollenkaan. Vain noutokirjasto ja kaksi tee varaus täppää, joista valitsin ylemmän. Siinä vaiheessa koha hidasteli ja jouduin päivittämään sivun uudelleen. Sen jälkeen menin asiakkaan tietoihin tarkistaakseni onnistuihan varaus. Varausten kohdalla esikatselussa näkyi yksi varaus, mutta kun yritin aukaista tuota varausvalikkoa ei koha suostunut sitä tekemään.

Sain itse toistettua virkailijan kuvaileman näkymän niin, että menin varaus-sivulle perustiedot-näytön vasemmasta reunasta ja kirjoitin kirjastokortin numeron, jonka jälkeen tulee kirjastovalinta ym. Huomioitavaa oli, että tässä vaiheessa osoiteriviltä katoaa biblionumber, muuten näyttää normaalilta (ellei oteta huomioon, että biblionumber-sanan perään on osoiterivillä tullut s-kirjain eli biblionumbers):

Tässä vaiheessa vaihdoin toisen kielen, jolloin sivu latautuu uudelleen ja joutuu kirjoittamaan kirjastokortin tiedot uudelleen. Huomioitavaa tässä vaiheessa, että Varaa nimeke -kohdassa lukee "Ei nimekettä"

Jos kaikesta huolimatta kirjoittaa kirjastokortin numeron, päätyy sivulle, jossa yritetään varata "Ei nimekettä". Varaus-nappeja on kaksi ja luonnollisesti ei ole niteitä, koska tiedossa ei ole enää, mitä tietuetta käsitellään.

Mutta jos tässä vaiheessa nyt tallennan varauksen, niin varausta ei kuitenkaan synny. Ero aikaisempaan kuvaan on, että osoiterivillä on biblionumberin jälkeen kauttaviiva.

noutokirjastoton3.png (64,5 KB) noutokirjastoton3.png Anneli Österman, 20. Syyskuuta 2022 15:48
noutokirjastoton2.png (86,5 KB) noutokirjastoton2.png Anneli Österman, 20. Syyskuuta 2022 15:48
noutokirjastoton.png (97,6 KB) noutokirjastoton.png Anneli Österman, 20. Syyskuuta 2022 15:48
noutokirjastoton4.png (86,6 KB) noutokirjastoton4.png Anneli Österman, 20. Syyskuuta 2022 15:54
5627
5628
5629
5630

Historia

#1 Updated by Johanna Räisä 5 päivää ago

  • Tila changed from Uusi to Työn alla
  • Nimetty set to Johanna Räisä

#2 Updated by Johanna Räisä 5 päivää ago

  • Tila changed from Työn alla to Kommentoitu

Se käännöksen vaihtaminen hävittää näköjään tiedon biblionumberista kyseiseltä näkymältä. Näyttää olevan normaalia toimintaa, että kun ollaan tekemässä varausta, niin tuo osoiterivin biblionumbers arvo on tyhjä ja varausnapista tulee osoite riville esim. biblionumbers=1/. Jos teoksen tieto on hävinnyt johonkin niin se lisää vain tuo kauttaviivan. Onko tuo käännösten vaihtaminen ainut tapa miten tämä ilmenee, en saanut ainakaan toistettua? Mietin, että kannattaako tähän laittaa nyt enempää aikaa.

#3 Updated by Anneli Österman 5 päivää ago

Testailin tätä myös Bywaterin sandboxissa ja siellä biblionumber ei katoa missään vaiheessa osoiteriviltä, eli olisikohan tuohon tulossa muutos.

Kysyin käyttäjältä, oliko hän vaihtanut kieltä, eikä hän ollut. Hän muisteli menneensä varaamiseen perustiedot-näytöltä varaa-napin kautta.

Hän kertoi, että kolmas kuva oli tutun näköinen, mutta muut ei. Eli ilmeisesti joskus joissain tapauksissa voi saada saman näkymän kieltä vaihtamatta. Itse en ole vielä löytänyt muuta tapaa, mutta pitää jatkaa testailua.

#4 Updated by Johanna Räisä 5 päivää ago

Ehkä siihen on tullut korjaus yhteisössä, pitää tutkia.

#5 Updated by Johanna Räisä 4 päivää ago

Luultavasti joudutaan odottamaan seuraavaa versiota tämän kanssa, sillä tuonne on tullut aika paljon korjauksia ja epäilen että saadaan pelkästään tätä varten irroitettua mitään.

#6 Updated by Anneli Österman noin 9 tuntia ago

  • Tila changed from Kommentoitu to Ratkaisu ehdotettu

Tämä johtuikin Finna-kirjanmerkeistä, joilla pääsee siirtymään Finnan tietuenäytöltä Kohan tietue- ja varaussivuille
Ilmeisesti jotain on muuttunut Finnassa, koska kirjanmerkit ei toimi oikein kaikissa tapauksissa. Osoitteeseen tulee mukaan tauhkaa, jonka jälkeen Kohassa varaus voi tallentua ilman noutokirjastoa.

Alla on Pasin korjaamat versiot Javascripteistä:

Finna-kirjanmerkki, jolla pääsee siirtymään Finnan tietuesivulta Kohan varaussivulle:

javascript:(function(){var path = window.location.href;if(path.includes("finna.fi/Record/")){ var tietueid = path.split("Record/outi.").pop().split(/[^0-9]/).reverse().pop();window.open('https://outi.koha-suomi.fi/cgi-bin/koha/reserve/request.pl?biblionumber=' + tietueid);}})()

Finna-kirjanmerkki, jolla pääsee siirtymään Finnan tietuesivulta Kohan tietuesivulle:

javascript:(function(){var path = window.location.href;if(path.includes("finna.fi/Record/")){ var tietueid = path.split("Record/outi.").pop().split(/[^0-9]/).reverse().pop();window.open('https://outi.koha-suomi.fi/cgi-bin/koha/catalogue/detail.pl?biblionumber=' + tietueid);}})()

#7 Updated by Anneli Österman noin 8 tuntia ago

Muista vaihtaa outi-merkinnät vastaamaan oman kimpan nimeä/tietoja.

Vie Atom PDF