Projekti

Yleinen

Profile

Bugi #5452

Verkkokirjastossa tehdyt uusinnat kirjautuu Finna-api-käyttäjän kotikirjaston mukaan?

Lisännyt Anneli Österman 24 päivää sitten. Päivitetty 17 päivää sitten.

Tila:
Ratkaisu ehdotettu
Prioriteetti:
Normaali
Nimetty:
Luokka:
-
Kohdeversio:
-
Alku:
13. Kesäkuuta 2022
Määräaika:
% Tehty:

0%

Arvioitu aika:
Yhteyshenkilö:
Tiketti Bugzillassa:

Kuvaus

Näyttäisi vähän siltä, että ainakin OUTIssa verkkokirjastossa tehdyt uusinnat kirjautuvat Finna-api-käyttäjän kotikirjaston mukaan eli OUPK:n mukaan. Eräpäivissä käytetään OUPK:n kalenteria, ei lainanneen kirjaston kalenteria. Myös statistics-tauluun kirjautuu kirjastoksi OUPK. Katselin 13.6.2022 kello 00-08.00 välillä tehtyjä uusintoja statistics-taulusta ja kaikissa oli kirjastona OUPK.

Esimerkkiasiakas: 35840

Asiakas oli saanut 11.6.2022 eräpäivän sellaiselle päivälle, jolloin lainauskirjasto on suljettu (kalenterissa merkitty suljetuksi) ja statistics-taulussa kirjastoksi on kirjautunut OUPK.


Liittyvät tapahtumat

liittyy Versionvaihto - Bugi #5462: Vaski: verkkokirjastouusinta antaa väärän eräpäivänSuljettu14. Kesäkuuta 2022

Historia

#1 Updated by Anneli Österman 24 päivää ago

  • Kuvaus updated (diff)

#2 Updated by Susanna Sandell 23 päivää ago

  • liittyy Bugi #5462: Vaski: verkkokirjastouusinta antaa väärän eräpäivän added

#3 Updated by Anneli Österman 21 päivää ago

  • Nimetty set to Lari Strand

#4 Updated by Susanna Sandell 21 päivää ago

Ehkä jotain on tehty (?), sillä nyt näyttäisi toimivan oikein. Vaskissa asetukset nyt CircControl = “the library the item is from” ja HomeOrHoldingBranch = "the item’s holding holding library (holdingbranch)"

Aiemmin myöskään tämä asetuskombo ei näyttänyt antavan oikeaa eräpäivää niille lainoille, jotka oli tehty ennen versionvaihtoa. Mutta siis nyt toimii oikein, uusi eräpäivä määräytyy lainakirjaston eräpäiväkalenterin mukaisesti myös ennen versionvaihtoa tehdyille lainoille.

#5 Updated by Anneli Österman 20 päivää ago

  • Tila changed from Uusi to Ratkaisu ehdotettu

Lari teki verkkokirjastouusintoihin korjauksen, että se seuraa OpacRenewalBranch-järjestelmäasetusta statistics-taulun osalta. Korjaus viedään tuotantoon maanantaina. Kaikkien kannattaa käydä tarkistamassa, että tuossa asetuksessa on nyt se valinta, jonka mukaan haluatte verkkokirjastouusintojen tilastoituvan.

Sen sijaan verkkokirjasto seuraa eräpäiväkalenteria valitessaan circcontrol- ja HomeorHoldingbranch-järjestelmäasetuksia. Ne kannattaa säätää siten, kuin haluatte uusintojen seuraavan. Esim. OUTIssa halutaan uusinnan seuraavan lainanneen kirjaston eräpäiväkalenteria, jolloin valitsemme asetuksiin seuraavat:

circcontrol: the library where the item is from

homeorholdingbranch: holdingbranch

HomeOrHoldingbranch-asetuksessa määritetään, käytetäänkö niteen koti- vai sijaintikirjastoa. Kun nide lainataan eri kirjastossa kuin sen kotikirjastossa, on sen sijaintikirjasto lainaava kirjasto, jolloin asetukseen valitaan sijaintikirjasto, mikäli halutaan uusinnan seuraavan lainannutta kirjastoa.

HUOM: circcontrol-asetukseen liittyy virkailijaliittymässä epäjohdonmukaisuus. Kun nide uusitaan virkailijaliittymässä, eräpäiväkalenterina käytetään lainanneen kirjaston eräpäiväkalenteria, mutta statistics- ja pseudonymized_transactions-tauluihin kirjautuu uusintakirjastoksi uusinnan tehneen virkailijan kirjautumiskirjasto. Eli se kirjasto, missä työ tehdään. En osaa sanoa suoriltaan, kuinka yleistä on, että asiakas pyytää uusimista eri kirjastossa kuin mistä niteet on lainannut. Periaatteessa tuo kirjastoyksikön kirjautuminen virkailijan kirjautumiskirjaston mukaan on myös loogista, koska uusinta tehdään kyseisessä kirjastossa, ei lainanneessa kirjastossa. Keskustellaan tästä vkon 25 pääkäyttäjäpalaverissa.

#6 Updated by Anneli Österman 17 päivää ago

Testasin OUTIn tuotannossa korjausta ja minun testien mukaan uusinta kirjautuu statistics-tauluun lainanneen kirjaston mukaan ja eräpäivä katsotaan lainanneen kirjaston kalenterin mukaan.

Vie Atom PDF