Projekti

Yleinen

Profile

Tukipyyntö #5252

Vaara: Verkkomaksujen jako kunnittain

Lisännyt Päivi Knuutinen vuosi sitten. Päivitetty noin 2 kuukautta sitten.

Tila:
Suljettu
Prioriteetti:
Normaali
Nimetty:
-
Luokka:
Maksut
Kohdeversio:
-
Alku:
2. Helmikuuta 2022
Määräaika:
% Tehty:

0%

Arvioitu aika:
Yhteyshenkilö:
Votes: 0

Kuvaus

Vaarassa oli käytössä Kohan opacin aikaan CPU:n verkkomaksaminen. Lari Taskula teki Vaaraan erillisiä tauluja, joita hyväksi käyttäen maksut pystyi erottelemaan kunnittain. Tämä olisi toiveena saada toimimaan jälleen, niin ei tarvitsisi jakaa asukasluvun mukaan verkkomaksujen tuloja. Se on toki tällä hetkellä pakko tehdä niin, mutta oikeampi olisi jako sen mukaan, minkä kirjaston maksuja maksetaan. Vaarassa on (valitettavasti) erilaisia myöhästymismaksuja eri kunnissa ja maksut eivät mene oikeudenmukaisesti.

Kysymys: Onko mahdollista saada Kohaan uudelleen taulut, joiden mukaan maksut voidaan kohdistaa kunnittain? Vaarassa on raportti 269, josta näkee, millaisella koodilla raportit on saatu ulos.

Vaarassa otetaan käyttöön Ceepoksen verkkokauppa, joka jakaa maksut oikein alvillisiin ja alvittomiin sekä kirjaston mukaan.
Finna-postista olen saanut tiedon, että Finnan kautta tämä erittely on mahdollista.
"Kiitos viestistä. Kuntakohtaisten tuotekoodien mappaus voi näyttää esimerkiksi tällaiselta kun se on konfiguroitu Finnan puolella verkkomaksamisen asetuksiin.
onlinePayment['organizationProductCodeMappings'] = ‘Asikkalan kunnankirjasto=601001:Kirjasto2=601002:Kirjasto3=601003’
Esimerkissä on kuntakohtaiset nimet ja tuotekoodit. Eli asetuksiin tarvitaan kuntakohtaiset koodit jotka myös perustettu CPU:n päähän."

Historia

#1 Updated by Anneli Österman vuosi ago

  • Tila changed from Uusi to Kommentoitu

Tutkin tätä asiaa vaskilaisille kesäkuussa 2020 ja tässä se mitä silloin kirjoitin:

Selvittelin maksujen kuntakohtaisuutta Kohan uudemmassa versiossa ja kirjastotieto tallentuu accountlines-tauluun silloin, kun maksu suoritetaan (Pay-tyyppinen rivi) tai lisätään manuaalinen maksu. Kummassakin tapauksessa käytetään kirjautuneen käyttäjän kirjastoa. Kertyviin myöhästymismaksuihin ei kirjaudu kirjastotietoa. Maksusuoritusrivi ei kytkeydy yksittäisiin maksuihin (siis esim. myöhästymismaksu tai tulostemaksu jne).

Verkkomaksujahan en pystynyt testaamaan Koha-sandboxissa ja Finna-Koha-maksurajapinta pitää muutenkin todennäköisesti päivittää, kun siirrytään uudempaan versioon, joten siinä vaiheessa pitää tutkia, saako maksusuoritukseen kirjattua jonkin kirjastotiedon. Tosin, rajapinnalla ei taida olla käytettävissä kuin "kirjautuneen käyttäjän kirjasto" eli verkkokirjastotapauksessa asiakkaan kotikirjasto, joka ei ole sama asia kuin missä maksut ovat syntyneet.

Myöhästymismaksuun liittyvän kirjaston voi selvittää nidenumeron perusteella issues/old_issues-taulusta., mutta koska Pay-rivi ei kytkeydy yksittäisiin maksuriveihin, niin ei todennäköisesti pystytä mitenkään selvittämään, mitä maksuja verkkomaksuna maksettiin Voidaan kyllä tosiaan hakea, mitkä maksut on maksettu ja niille kirjastotieto, mutta maksut on voitu suorittaa myös kirjastossa paikan päällä. Tai siihen tarvitaan jokin keino tarkistaa, mitkä maksut ovat kyseisen ja asiakkaan edellisen pay-rivin välissä ja maksuja ei saa tällöin "lyhentää" eli kaikki voimassa olevat maksut on aina maksettava kerralla.

#2 Updated by Päivi Knuutinen vuosi ago

Eli tämä menee joka tapauksessa aikaisintaan uuden version käyttöönoton jälkeen tutkittavaksi?

#3 Updated by Ari Mikael Mäkiranta vuosi ago

Tämä yhdistäminen on käytännössä mahdotonta. Vaarassa tuo oli aikaisemmin mahdollista, koska käytössä oli CPU:N verkkokauppa ja Kohan verkkokirjasto. Nyt ei kumpikaan ole käytössä ja Finnasta saa sellaista tietoa, jolla voisi yhdistää maksun ja niteen mistä maksu on aiheutunut.

#4 Updated by Päivi Knuutinen vuosi ago

CPU:n verkkokauppa on käytettävissä, mikäli Kohan kautta tarvittava tieto saadaan kulkemaan.

#5 Updated by Anneli Österman vuosi ago

Päivi Knuutinen kirjoitti:

CPU:n verkkokauppa on käytettävissä, mikäli Kohan kautta tarvittava tieto saadaan kulkemaan.

Keskusteleeko CPUn verkkokauppa Finnan kanssa, eikä Kohan kanssa? Näin on ainakin OUTIssa.

#6 Updated by Anneli Österman vuosi ago

Jos Päivi tarkoitat, että CPUn verkkokauppa ja Koha (ei Kohan verkkokirjasto) pitäisi saada keskustelemaan keskenään, ohi Finnan, niin se tarkoittanee täysin uutta integraatiota.

#7 Updated by Päivi Knuutinen vuosi ago

Ei ole tarkoitus ohittaa Finnaa, vaan saada maksut menemään oikein sen kunnan maksuiksi, minkä kirjastosta maksut on muodostuneet. Kunnat olisivat kiinnostuneita saamaan oikeaa tietoa siitä, kuinka suuri osuus maksuista maksetaan verkkomaksuna. Ceepoksen verkkokauppa olisi vain se väline, jolla maksut tiliöitäisiin oikeille kunnille, vaikka itse maksut hoidetaan Paytrailin kautta.

#8 Updated by Päivi Knuutinen noin 2 kuukautta ago

  • Tila changed from Kommentoitu to Suljettu

Suljen tämän tiketin ja teen tarvittaessa uuden Githubiin.

Vie Atom PDF