Projekti

Yleinen

Profile

Bugi #5060

Helle: Kohan itsepalvelulainauksessa viivakoodilukijalla luettu kirjastokorttiarvo pitää vielä valita Kirjastokortin numero -kentästä, kun kirjautumiseen vaaditaan PIN-koodi kirjastokortin lisäksi

Lisännyt Katri Sillgren yli vuosi sitten. Päivitetty noin 2 kuukautta sitten.

Tila:
Suljettu
Prioriteetti:
Normaali
Nimetty:
-
Luokka:
Itsepalvelu
Kohdeversio:
-
Alku:
15. Lokakuuta 2021
Määräaika:
% Tehty:

0%

Arvioitu aika:
Yhteyshenkilö:
Tiketti Bugzillassa:
Votes: 0

Kuvaus

Testattu Kohan itsepalvelulainausta siten, että lainaukseen vaaditaan kirjastokortti+salasana (SelfCheckoutByLogin = Kirjastokortilla ja salasanalla).

Puute toiminnossa: kun kirjastokortti on luettu viivakoodilukijalla Kirjastokortin numero -kenttään, tyhjenee kenttä. Luettu kirjastokortti löytyy kentän valikosta, josta se pitää valita käyttöön.

Historia

#1 Updated by Anneli Österman yli vuosi ago

  • Tila changed from Uusi to Kommentoitu

Viivakoodilukijat on monesti ohjelmoitu niin, että koodin luvun jälkeen syötetään "enter". Itsepalvelulainauksessa käy nyt todennäköisesti niin, että kirjastokortin numero luetaan ja se automaattinen enter aiheuttaa Kirjaudu-napin painalluksen. Samalla tavalla kuin Kohan virkailijaliittymässä lainatessa viivakoodin lukemisen jälkeen tulee automaattisesti "painetuksi" kentän vieressä oleva Lainaus-nappi.

Se taas, miksi viivakoodi näkyy kentän valikossa, on selaimen ominaisuus. Sinulla on selaimessa todennäköisesti päällä asetus, että kenttien tiedot tallennetaan ja niitä ehdotetaan sitten seuraavalla kerralla, kun kenttään klikataan/syötetään tietoja.

Tämä on itseasiassa juuri se asia, mistä mainitsin, kun kerroin pääkäyttäjäpalaverissa, että kannattaa testata viivakoodilukijallakin. Käytännössä vaihtoehtoja taitaa olla kaksi vaihtoehtoa:

  1. Viivakoodilukija ohjelmoidaan niin, että se ei syötä "enteriä" luvun jälkeen, jolloin Kirjaudu ei tule "painetuksi". Tämä kuitenkin tarkoittaisi sitä, että myös lainatessa pitäisi jokaisen niteen viivakoodin luvun jälkeen klikata joko hiirellä OK-nappia tai näppäimistöltä enteriä.
  2. Ohjeistetaan, että kirjastokorttia ei lueta viivakoodinlukijalla, vaan kortin numero ja PIN-koodi kirjoitetaan näppäimistöllä. Tällöin lainattaessa automaattinen "enter" toimii oikein.

Vai keksisikö joku vielä jonkin muun vaihtoehdon?

#2 Updated by Katri Sillgren yli vuosi ago

Kiitos näistä vinkeistä :)
Kerron testaajalle.

#3 Updated by Katri Sillgren noin 2 kuukautta ago

  • Tila changed from Kommentoitu to Suljettu

Vie Atom PDF