Projekti

Yleinen

Profile

Bugi #5004

Vaski: Kuittipohjia ei löydy -virheilmoitus varatulla niteellä

Lisännyt Anni Rajala 21 päivää sitten. Päivitetty 13 päivää sitten.

Tila:
Uusi
Prioriteetti:
Normaali
Nimetty:
-
Luokka:
Niteet
Kohdeversio:
-
Alku:
31. Elokuuta 2021
Määräaika:
% Tehty:

0%

Arvioitu aika:
Yhteyshenkilö:
Votes: 0

Kuvaus

Raision kirjastosta raportoitiin, että varaukseen tärpänneelle niteelle 680N0415600 ei saada eri työasemilla tulostettua kuittia vaan Koha antaa virheilmoituksen "Kuittipohjia ei löydy". Ongelma on samantyyppinen kuin jo tässä suljetussa tiketissä on kuvattu: https://tiketti.koha-suomi.fi/issues/3162. Selaimen välimuistin tyhjentämistä on jo kokeiltu tuloksetta.

Virheilmoitus tulee riippumatta siitä palauttaako niteen käyttämällä Haku-laatikon Palautus-välilehteä vai lukeeko viivakoodin varsinaisen palautusnäkymän "Syötä niteen viivakoodi" -kenttään. "Kuittipohjia ei löydy" -ikkunasta ei käyttäjä pystynyt kopioimaan osoiteriviä, joten en saa liitettyä sitä tämän tukipyynnön liitteeksi.

Nidettä (Not for loan -tila poistettu ja viivakoodi vaihdettu) on ilmeisesti muokattu samana päivänä kuin varaus on tehty (25.8.). Koska kyseessä on lehti, on varaus ollut nidevaraus. Voisikohan niteelle varauksen teon jälkeen tehdyt muutokset aiheuttaa tämän ongelman? En tosin saanut testiympäristössä ainakaan sillä tavoin toistettua tilannetta, että 1) tein nidevarauksen tnot for loan -tilaiseen lehtiniteeseen 2) poistin niteeltä tilattu-tilan ja vaihdoin viivakoodin.

Historia

#1 Updated by Anni Rajala 20 päivää ago

Päivityksenä vielä tähän, että nide lähti Raisiosta kuljetettavaksi noutopaikkaan eli siellä oli yritetty tulostaa kuljetuskuitti. Noutopaikassa niteen kanssa törmättiin samaan virheilmoitukseen kuin Raisiossa, kun siellä yritettiin tulostaa varauskuitti.

#2 Updated by Anneli Österman 14 päivää ago

Yritin katsella tätä, tulisiko mitään erityistä eteen. Tietueella on n. 1700 nidettä, joten voisikoha se jotenkin aiheuttaa jotain?

Jos teette nidevarauksen johonkin toiseen saman tietueen niteeseen, toistuuko ongelma?

Tai jos teette ongelmaniteeseen asiakkaalle uuden varauksen, toistuuko ongelma?

Tai jos teette ongelmaniteeseen jollekulle toiselle asiakkaalle varauksen, toistuuko ongelma?

#3 Updated by Anni Rajala 13 päivää ago

Saman tietueen toisen niteen (20203291398) kohdalla tuli eteen vastaava ongelma. Sen kanssa saimme testattua mitä käy, jos samalle asiakkaalle tekee uuden nidevarauksen ko. niteeseen. Kuittipohjia ei löydy -virheilmoitus toistui uuden nidevarauksenkin kohdalla.

Tein itselleni nidevaraukset näihin kahteen esimerkkitapaukseen, joten kunhan niteet palautuvat, raportoin tuleeko virheilmoitus näiden niteiden kanssa myös silloin kun asiakas on eri.

Tietueeseen on parhaillaan useampi noudettavissa oleva varaus ja ainoastaan kahden niteen kohdalle meille on raportoitu kuittitulostusongelmasta. Tein nyt kuitenkin vielä itselleni pari testi-nidevarausta, toinen nidevaraus on nyt varuiksi sellaiseen niteeseen jonka tietoja tullaan kirjastossa muokkaamaan ennen niteen tärppäyttämistä.

Edit 14.9.:
Pari muuta varaamaani nidettä saapui ja niiden kanssa kuittiongelmaa ei ole. Vaikuttaa siis koskevan vain joitakin tiettyjä niteitä tämä ongelma, ei koko tietueen kaikkia niteitä.

Vie Atom PDF