Projekti

Yleinen

Profile

Bugi #5004

Vaski: Kuittipohjia ei löydy -virheilmoitus varatulla niteellä

Lisännyt Anni Rajala 12 kuukautta sitten. Päivitetty 7 kuukautta sitten.

Tila:
Suljettu
Prioriteetti:
Normaali
Nimetty:
Luokka:
Niteet
Kohdeversio:
-
Alku:
31. Elokuuta 2021
Määräaika:
31. Tammikuuta 2022
% Tehty:

0%

Arvioitu aika:
Yhteyshenkilö:
Tiketti Bugzillassa:
Votes: 0

Kuvaus

Raision kirjastosta raportoitiin, että varaukseen tärpänneelle niteelle 680N0415600 ei saada eri työasemilla tulostettua kuittia vaan Koha antaa virheilmoituksen "Kuittipohjia ei löydy". Ongelma on samantyyppinen kuin jo tässä suljetussa tiketissä on kuvattu: https://tiketti.koha-suomi.fi/issues/3162. Selaimen välimuistin tyhjentämistä on jo kokeiltu tuloksetta.

Virheilmoitus tulee riippumatta siitä palauttaako niteen käyttämällä Haku-laatikon Palautus-välilehteä vai lukeeko viivakoodin varsinaisen palautusnäkymän "Syötä niteen viivakoodi" -kenttään. "Kuittipohjia ei löydy" -ikkunasta ei käyttäjä pystynyt kopioimaan osoiteriviä, joten en saa liitettyä sitä tämän tukipyynnön liitteeksi.

Nidettä (Not for loan -tila poistettu ja viivakoodi vaihdettu) on ilmeisesti muokattu samana päivänä kuin varaus on tehty (25.8.). Koska kyseessä on lehti, on varaus ollut nidevaraus. Voisikohan niteelle varauksen teon jälkeen tehdyt muutokset aiheuttaa tämän ongelman? En tosin saanut testiympäristössä ainakaan sillä tavoin toistettua tilannetta, että 1) tein nidevarauksen tnot for loan -tilaiseen lehtiniteeseen 2) poistin niteeltä tilattu-tilan ja vaihdoin viivakoodin.

Historia

#1 Updated by Anni Rajala 12 kuukautta ago

Päivityksenä vielä tähän, että nide lähti Raisiosta kuljetettavaksi noutopaikkaan eli siellä oli yritetty tulostaa kuljetuskuitti. Noutopaikassa niteen kanssa törmättiin samaan virheilmoitukseen kuin Raisiossa, kun siellä yritettiin tulostaa varauskuitti.

#2 Updated by Anneli Österman 11 kuukautta ago

Yritin katsella tätä, tulisiko mitään erityistä eteen. Tietueella on n. 1700 nidettä, joten voisikoha se jotenkin aiheuttaa jotain?

Jos teette nidevarauksen johonkin toiseen saman tietueen niteeseen, toistuuko ongelma?

Tai jos teette ongelmaniteeseen asiakkaalle uuden varauksen, toistuuko ongelma?

Tai jos teette ongelmaniteeseen jollekulle toiselle asiakkaalle varauksen, toistuuko ongelma?

#3 Updated by Anni Rajala 11 kuukautta ago

Saman tietueen toisen niteen (20203291398) kohdalla tuli eteen vastaava ongelma. Sen kanssa saimme testattua mitä käy, jos samalle asiakkaalle tekee uuden nidevarauksen ko. niteeseen. Kuittipohjia ei löydy -virheilmoitus toistui uuden nidevarauksenkin kohdalla.

Tein itselleni nidevaraukset näihin kahteen esimerkkitapaukseen, joten kunhan niteet palautuvat, raportoin tuleeko virheilmoitus näiden niteiden kanssa myös silloin kun asiakas on eri.

Tietueeseen on parhaillaan useampi noudettavissa oleva varaus ja ainoastaan kahden niteen kohdalle meille on raportoitu kuittitulostusongelmasta. Tein nyt kuitenkin vielä itselleni pari testi-nidevarausta, toinen nidevaraus on nyt varuiksi sellaiseen niteeseen jonka tietoja tullaan kirjastossa muokkaamaan ennen niteen tärppäyttämistä.

Edit 14.9.:
Pari muuta varaamaani nidettä saapui ja niiden kanssa kuittiongelmaa ei ole. Vaikuttaa siis koskevan vain joitakin tiettyjä niteitä tämä ongelma, ei koko tietueen kaikkia niteitä.

#4 Updated by Anni Rajala 11 kuukautta ago

Testattu toisen ongelmaniteen (20203291398) kanssa kuittitulostusta eri asiakkailla. Varauskuitit ei tulostu edelleenkään. Lainauskuitti ja tavallinen kuljetuskuitti tulostuu ongelmitta.

Halutaanko tätä tutkia vai onko kokeilenko seuraavaksi saako ongelman poistumaan esim. tallentamalla niteen tiedot?

#5 Updated by Anni Rajala 8 kuukautta ago

Mikko on tutkinut ongelmaa ja löytänyt mahdollisesti syyn: Anna 2021 -tietueessa on 506 nidettä, joissa biblioitems-numero viittaa tuohon Anna 1974-2020 tietueeseen. Biblioitemnumberin tulisi kuitenkin aina olla sama kuin biblionumber?

Raportoidut ongelmatapaukset ovat olleet tähän saakka lehtiä ja lehdille on Vaskissa tehty siirtoja tietueelta toiselle sql-ajolla. Tällä viikolla Naantalista ilmoitettiin, että ongelma olisi tullut vastaan myös kirjojen kohdalla, mutta yhtään esimerkkitapausta ei ollut sieltä antaa joten asia on toistaiseksi varmistamatta.

#6 Updated by Anni Rajala 8 kuukautta ago

Käytiin vielä projektin viikkopalaverissa asiaa läpi ja todettiin, että päivitetään biblioitemnumberit vastaamaan biblionumbereita, sillä se on todennäköisin syy ongelmalle. Mikäli korjauksen jälkeen virheilmoitusta ilmenee, avataan tiketti uudelleen.

#7 Updated by Anni Rajala 7 kuukautta ago

  • Määräaika set to 31. Tammikuuta 2022

Asetan tähän tikettiin jonkinlaisen määräajan, kun henkilökunnalta tipahtelee säännöllisesti ilmoituksia tästä ongelmasta.

Linkki vielä tietueeseen, jossa on väärällä biblioitemnumberilla varustettuja niteitä: https://vaski.koha-suomi.fi/cgi-bin/koha/catalogue/detail.pl?biblionumber=4192114

Lienee mahdollista, että jonkun muun lehden kohdalla on sama ongelma mutta korjaillaanko niitä sitten sitä mukaa kun tulee vastaan? Vai onko mahdollista tarkistaa löytyykö muita vastaavia tapauksia kuin tämä ko. Anna 2021 -tietue?

#8 Updated by Anneli Österman 7 kuukautta ago

Tarkistin tietokannasta kyselyllä

select distinct(biblionumber) from items where biblionumber != biblioitemnumber;

ja vain tuolla tietueella 4192114 on niteillä eri biblionumber ja biblioitemnumber.

#9 Updated by Kodo Korkalo 7 kuukautta ago

  • Nimetty set to Kodo Korkalo

#10 Updated by Kodo Korkalo 7 kuukautta ago

  • Tila changed from Uusi to Ratkaisu ehdotettu

Korjattu

update items set biblioitemnumber=biblionumber where biblionumber!=biblioitemnumber;

446 nidetietuetta muuttui.

#11 Updated by Anni Rajala 7 kuukautta ago

  • Tila changed from Ratkaisu ehdotettu to Suljettu

Kiitokset! Yhdelle "ongelmaniteelle" kokeiltiin nyt ajon jälkeen tulostaa varauskuittia ja se tulostui normaalisti eli biblioitemnumbereiden päivitys vaikuttaisi tepsineen. Suljen tiketin.

Vie Atom PDF