Projekti

Yleinen

Profile

Bugi #4681

Nidevarattu teos näkyy kuljetettavana usean eri asiakkaan tiedoissa

Lisännyt Roosa Kyllönen 10 kuukautta sitten. Päivitetty 6 kuukautta sitten.

Tila:
Kommentoitu
Prioriteetti:
Normaali
Nimetty:
Luokka:
Varaukset
Kohdeversio:
-
Alku:
3. Joulukuuta 2020
Määräaika:
% Tehty:

0%

Arvioitu aika:
Yhteyshenkilö:

Kuvaus

Teos, joka on kuljetuksessa seuraavalle varaajalle, näkyy kuljetettavana-tilaisena kaikilla asiakkailla, joilla on nidevaraus kyseiseen teokseen. Virhe kävi ilmi, kun testattiin sitä, miten jononumero näkyy nideravarauksen tehneen asiakkaan Finna-näkymässä. Kuljetettavana-tilan pitäisi näkyä vain sen asiakkaan tiedoissa, jolle varaus on parhaillaan matkalla. Virhe on myös toistettavissa.

Esimerkki: Vaski-kohan testikannassa nide LVask123171367 (tietue-id: 2416244) on kuljetettavana asiakkaalle 107326 (normaali varaus). Samasta niteestä on tehty nidevaraukset asiakkaille 67072 ja 262400. Näidenkin asiakkaiden tiedoissa varaus näkyy kuljetettavana-tilassa.

kuljetettavanidevaraus.png (15,8 KB) kuljetettavanidevaraus.png Anneli Österman, 9. Joulukuuta 2020 14:43
kuljetettavanidevaraus2.png (12,5 KB) kuljetettavanidevaraus2.png Anneli Österman, 9. Joulukuuta 2020 14:43
henry.png (24,1 KB) henry.png Anneli Österman, 12. Maaliskuuta 2021 13:38
mary.png (18,9 KB) mary.png Anneli Österman, 12. Maaliskuuta 2021 13:38
4786
4787
4878
4879

Liittyvät tapahtumat

liittyy Vaski-kirjastojen Koha-projekti - Tukipyyntö #4543: Konversio: Kuljetettavana/saapunut -tilatKommentoitu21. Lokakuuta 2020

liittyy Palaute - Koha-Suomi - Bugi #4806: Asiakkaan Varaukset-välilehti ja voimassa olevan nidevarauksen virheellinen tietoRatkaisu ehdotettu11. Maaliskuuta 2021

Historia

#1 Updated by Kodo Korkalo 10 kuukautta ago

  • Tila changed from Uusi to Kommentoitu

Tämä on aikalailla odotettavissa ollut virhe. Liittyy melko varmasti siihen, ettei kuljetustilatietoa ole konvertoitu varausten yhteydessä, vaan ainoastaan merkitty niteiden kuljetustilat jälkikäteen erillliseen kuljetustauluun. Kuljetettavana olevien varauksien näkymiseksi oikein kuljetustila täytyisi käsitellä myös varauksia konvertoitaessa, eikä tälle ole ollut käsittelyä kun varaustietoja on konvertoitu (eikä itseasiassa ole vieläkään :D). Kuljetustilojen saaminen menemään oikein ei ikävä kyllä ole ihan yksinkertaista. Monessa suhteessa paljon parempi ja varmempi ratkaisu olisi saada purettua kuljetustilat ennen tuotantodumppia ;)

Tässä vaiheessa olennaista on tarkistaa, että kuljetukset pitävät yhtä Auroran ja Kohan välillä. Eli niteen kuljetus näkyy samalla tapaa sekä Aurorassa että Kohassa (lähde ja kohdetoimipiste). Muuta niille ei vielä ole tehty.

#2 Updated by Kodo Korkalo 10 kuukautta ago

#3 Updated by Anneli Österman 10 kuukautta ago

4786
4787

Tässä voi muuten olla kyse myös Kohan "ominaisuudesta", että kaikilla asiakkailla, joilla on nidevaraus kuljetettavana olevaan niteeseen, niin heidän tiedoissaan näkyy, että nide on kuljetettavana (ei heille, mutta kuitenkin kuljetettavana).

Alla kuvakaappauksia OUTIn testikannasta.

Tässä varaus on oikeasti menossa tälle asiakkaalle:

Tässä taas varaus on menossa tuolle yllä olevalle asiakkaalle, mutta tällä asiakkaalla on varaus samaan niteeseen:

Ainoa ero on oikeastaan se, että ylemmässä kuvassa noutokirjastoa ei enää pysty vaihtamaan eikä varausta voi keskeyttää. Tästä on pääkäyttäjien kanssa joskus ollut puhetta, että kuljetustietoa ei tarvitsisi näyttää jonossa seuraavien asiakkaiden tiedoissa, mutta en ainakaan pikaisesti haettuna löytänyt tähän "ominaisuuteen" liittyvää kehitysehdotusta/bugiraporttia.

#4 Updated by Kodo Korkalo 9 kuukautta ago

Todennäköisestipä johtuukin itseasiassa tuosta, kiitos Anneli :) Minä ajattelin, että se johtuu siitä, ettei reserves-taulussa ole merkittynä kuljetustilaisia varauksia (T).

#5 Updated by Kodo Korkalo 6 kuukautta ago

Oletko Anneli tullut tsekanneeksi toimiiko tuo samalla tapaa vielä uudemmassakin yhteisöversiossa? Jos toimii, niin tätä olisi varmastikin järkevin lähteä edistämään yhteisön suunnassa. Eli tikettiä bugzillaan + kehitysehdotukset projektiin.

#6 Updated by Anneli Österman 6 kuukautta ago

  • liittyy Bugi #4806: Asiakkaan Varaukset-välilehti ja voimassa olevan nidevarauksen virheellinen tieto added

#7 Updated by Anneli Österman 6 kuukautta ago

4878
4879

Näkymä on uudemmassa versiossa vähän muuttunut, mutta sama ongelma näyttäisi silti olevan uudessa Status-sarakkeessa.

Varaus on kuljetettavana Henkalle:

Mutta se näkyy myös Maikulla kuljetettavana:

En ainakaan löytänyt yhteisön Bugzillasta tähän liittyvää tikettiä.

Vie Atom PDF