Projekti

Yleinen

Profile

Tukipyyntö #4384

Lumme/Mikkeli/maksujen poisto 15.3-17.3.?

Lisännyt Katja Valjakka noin 2 kuukautta sitten. Päivitetty noin kuukausi sitten.

Tila:
Kommentoitu
Prioriteetti:
Normaali
Nimetty:
-
Luokka:
Maksut
Kohdeversio:
-
Alku:
8. Huhtikuuta 2020
Määräaika:
% Tehty:

0%

Arvioitu aika:
Yhteyshenkilö:
Votes: 0

Kuvaus

Onnistuuko maksujen poisto Mikkelin asiakkailta keskitetysti aikaväliltä 15.3.-17.3.20? Mikkeli pisti nimittäin kaupungin päätöksellä ovensa kiinni jo tuolloin, mutta heti ei tajuttu muuttaa kalentereita. Asiakasystävällisintä olisi saada kaikilta asiakkailta tuona aikavälinä kertyneet maksut pois, eikä vain heiltä jotka älyävät soittaa ja ihmetellä asiaa, mutta onko tällainen maksujen massapoisto ihan kimurantti tehtävä?

Historia

#1 Updated by Anneli Österman noin 2 kuukautta ago

  • Luokka set to Maksut
  • Tila changed from Uusi to Kommentoitu

Maksujen poistaminen ajona on aika kimurantti homma johtuen Kohan tavasta käsitellä maksuja. Aiempien yritysten pohjalta, en ole ihan varma, kannattaako sitä edes yrittää. Varsinkaan, jos kyseessä on kertyvä myöhästymismaksu. Mutta jos joku kehittäjistä keksii pomminvarman keinon, niin mikäs siinä. :)

Poistetaanko vain myöhästymismaksut vai koskeeko muitakin maksutyyppejä?

Poistettaisiinko maksut niiltä asiakkailta, joiden kotikirjasto on Mikkeli vai niiden asiakkaiden, joiden lainojen lainauskirjasto on Mikkeli? Kertyvissä maksuissa onnistunee lainauskirjaston mukaan, mutta palautuskehotuksissa ei todennäköisesti onnistu. Noutamattomissa varauksissa voi tarkistaa noutokirjaston.

#2 Updated by Pasi Korkalo noin kuukausi ago

Noiden kertyvien maksujen osalta tämmöiset hommat ovat tosiaan aivan kiusallisen mutkikkaita. Kohan accountlines-taulussa on niteestä kertyneet maksut ja niistä avoinna oleva kokonaisvelkasaldo. Siellä ei ole päiväkohtaista erottelua maksujen kertymisestä, joten sen päätteleminen milloin maksut itseasiassa ovat kertyneet ei ole aivan yksinkertainen juttu. Mielestäni tähän ei kannata ryhtyä aivan vähäisen maksumäärän vuoksi, koska riski saada aikaiseksi jos vaikka minkälaisia "maksuhärdellejä" on melko iso. Homma vaatisi vähintäänkin erittäin huolellisen testauksen jossain testiympäristössä, jota meillä ei nyt tähän hätään ole.

Vie Atom PDF