Projekti

Yleinen

Profile

Kehitysehdotus #4234

Borrowers-taulun lastseen-kenttään lisää paikkoja, joista näkee laajemmin asiakkaiden aktiivisuuden

Lisännyt Piia Semenoff 9 kuukautta sitten. Päivitetty 7 päivää sitten.

Tila:
Kommentoitu
Prioriteetti:
Normaali
Nimetty:
-
Luokka:
Ylläpito
Kohdeversio:
-
Alku:
14. Marraskuuta 2019
Määräaika:
% Tehty:

0%

Arvioitu aika:
Yhteyshenkilö:
Votes: 8

Kuvaus

Kun halutaan ajaa "vanhoja" asiakastietoja Kohan kannasta pois, niin poistoajossa tulee ottaa huomioon, että kirjastoilla on myös asiakkaita, jotka eivät käytä kirjastoa perinteiseen tapaan lainaamalla fyysisiä kirjoja vaan asiakkaat saattavat käyttää kirjaston palveluita lainaamalla vain e-aineistoa tai käyvät vain omatoimikirjastoissa lukemassa lehtiä.

Näistä tapahtumista on mahdollista saada tieto borrowers-taulun lastseen-kentästä, kun siihen lisätään tarkistettavia paikkoja esim. omatoimikirjautuminen, e-aineisto ja Varaamo. Käytännössä tämä tarkoittaa kaikkia paikkoja, joissa asiakas tarvitsee kirjastokorttia ja PIN:iä.

Historia

#1 Updated by Pasi Korkalo 9 kuukautta ago

Käytännössä lastseen päivittyy tällä hetkellä ainoastaan järjestelmään kirjauduttaessa (joko Kohan virkailijaliittymä tai Finna). Voisimme lisätä Kohaan järjestelmäasetuksen jolla myös lainaus/palautus, omatoimi (tämä voidaan ehkä jo nytkin laskea "kirjautumiseksi" Kohassa) ja REST:in borrowers/status päivittäisi tuon lastseen-kentän. Päivittyminen pitäisi sitten lisätä circulationiin ja REST:iin. Mahdollisesti myös SIP:iin, mutta voi olla, että pelkkä circulation-lisäyskin riittäisi myös automaateille, vallankin jos omatoimikäyttö on jo valmiiksi Kohan mielestä järjestelmään kirjautuminen ja päivittää lastseenin. Syspreffattuna voisi kelvata yhteisöllekkin tämä muutos.

#2 Updated by Päivi Knuutinen 9 kuukautta ago

Minusta käyttäjän aktiivisuuden pitäisi näkyä lastseen-kentässä. Pasin ehdotus on ihan hyvä, kannatan.

#3 Updated by Emmi Takkinen 10 päivää ago

Yhteisössä on tähän liittyen tehty bugiraportti:
https://bugs.koha-community.org/bugzilla3/show_bug.cgi?id=15504

#4 Updated by Anneli Österman 7 päivää ago

  • Tila changed from Uusi to Kommentoitu

Yhteisön tiketissä puhutaan vain SIP2:sta tunnistautumisen/kirjautumisen yhteydessä, eikö maailmalla käytetä RESTiä tunnistautumiseen ja kirjautumiseen?

Vie Atom PDF