Projekti

Yleinen

Profile

Bugi #4201

Fines.pl -cronjob ei noudata FinesCalendar-järjestelmäasetusta

Lisännyt Anneli Österman noin 2 vuotta sitten. Päivitetty 9 kuukautta sitten.

Tila:
Suljettu
Prioriteetti:
Normaali
Nimetty:
Luokka:
Maksut
Kohdeversio:
-
Alku:
31. Lokakuuta 2019
Määräaika:
% Tehty:

0%

Arvioitu aika:
Yhteyshenkilö:
Votes: 0

Kuvaus

Tieteellisissä kirjastoissa ihmeteltiin, kun myöhästymismaksut kertyvät myös kiinniolopäiviltä, vaikka FinesCalendar-järjestelmäasetukseen on valittu, että kalenteriin merkityt kiinniolopäivät ylitetään.

Selvittelimme PasiKon kanssa fines.pl:n (cronjob, joka muodostaa maksut) toimintaa ja kävi ilmi, että vuonna 2014 (ennen Vaara-käyttöönottoa) on Koha-Suomi-versioon tehty muutos (hack), jossa sulkupäivien ohitus poistetaan käytöstä.

https://github.com/KohaSuomi/kohasuomi/commit/6ce8169e479d604905f4247187dd84c03bac5849#diff-778550923bd1d64ef1f3756f9fa81db6

Tämän vuoksi sulkupäiviksi merkityille päiville muodostuu myöhästymismaksuja. Nyt pitäisi selvittää, saako tuon muutoksen purettua niin, että cron toimisi jatkossa kuten pitäisi.

Muutos on otettu pois käytöstä OUTI-kirjastojen testipalvelimella ja teemme nyt testauksia.

Historia

#1 Updated by Kodo Korkalo noin 2 vuotta ago

  • Nimetty set to Kodo Korkalo

#2 Updated by Kodo Korkalo noin 2 vuotta ago

Tuo sulkupäivien ohitusongelma ei johdu fines.pl:ään tehdystä muutoksesta. Tai johtuu ja ei johdu, mutta pääasiassa se johtuu siitä, että Koha::Calendarin days_between palauttaa yhden ylimääräisen päivän silloin kun sulkupäivä maksujen laskentapäivä on kiinniolopäivä. Muut sulkupäivät se osaa huomioida oikein, mutta ei tuota tilannetta että kuluva päivä on sulkupäivä. Kokeilin korjata tuon Outin testillä purkkapaikalla, joka vain yksinkertaisesti vähentää päivien määrästä yhden jos kuluva päivä on sulkupäivä, mutta se voi kyllä tehdä vaikka mitä muutakin :D Vaatii testailua. Erityisesti palautuslaatikkomoodin kanssa.

Jos tuon sulkupäivien käsittelyyn liittyvän hackin tipauttaa fines.pl:stä pois, niin maksujen laskenta toimii oikein siitä syystä, että maksut sulkupäivien osalta lasketaan silloin vasta seuraavana aukiolopäivänä, jolloin days_between palauttaa oikean määrän päiviä. Tämä kuitenkin aiheuttaa sen, etteivät maksut ole sulkupäivien aikana esimerkiksi verkkokirjastossa ajan tasalla. Jos asiakas maksaa maksujaan sulkupäivinä, niin sulkupäiviltä kertyneet maksut lisätään kuitenkin asiakkaan velkasaldoon vasta seuraavana aukiolopäivänä, jolloin asiakas on sitten taas velkaa kirjastolle (ja kiukkuinen että mikseivät maksut näkyneet kun hän kävi maksamassa niitä). Hacki sinänsä on nähdäkseni tarpeen, mutta tuo days_between täytyy korjata.

#3 Updated by Kodo Korkalo noin 2 vuotta ago

  • Tila changed from Uusi to Kommentoitu

#4 Updated by Minna Kivinen almost 2 years ago

  • Tila changed from Kommentoitu to Odottaa

Tieteellisten kirjastojen puolelta laitetaan odottamaan versiopäivitystä yhteisön versioon.

#5 Updated by Minna Kivinen almost 2 years ago

  • Tila changed from Odottaa to Uusi

#6 Updated by Kodo Korkalo almost 2 years ago

  • Tila changed from Uusi to Kommentoitu

#7 Updated by Kodo Korkalo almost 2 years ago

Ei ole 'Uusi' kun on selvitelty syitä ja hahmoteltu korjaustakin jo ;)

#8 Updated by Joonas Kylmälä 9 kuukautta ago

Pasi on Oikeassa. Yhteisöversiossa C4/Overdues.pm get_chargeable_units -funktion koodissa on seuraavaa:

$charge_duration = $calendar->days_between( $date_due, $date_returned );

Elikkä maksettavien päivien summa on se montako aukiolo päivää on eräpäivän ajankohdasta siihen nykyhetkeen. Koska kirjasto ei ole ollut eräpäivän jälkeen yhtäkään päivää auki ei tämän logiikaan mukaan laina ole päässyt erääntymään eikä maksuja ole kertynyt. Maksu kyllä kertyy ihan oikea summaisena heti sitten kun kalenterin mukaan kirjasto on auki. Ainoa haitta siis tässä on että se yhden päivän maksu on kirjaamatta siihen asti kunnes kirjasto aukenee.

#9 Updated by Joonas Kylmälä 9 kuukautta ago

Tuo yllä mainitsemani ongelma näyttäisi korjaantuneen ihan muutama viikko sitten yhteisön bugissa 27180. Pitääpä vielä testata itsekin onko nyt varmasti näin.

#10 Updated by Joonas Kylmälä 9 kuukautta ago

Kyllä toimii yhteisöversiossa kun testasin, ihan varma en ole missä vaiheessa korjaantui.

#11 Updated by Joonas Kylmälä 9 kuukautta ago

Anneli, onko tiketti yleisillä vielä tarpeellinen? Maksujen kertyminen KV-versiossa, jota käytämme tosiaan toimii nyt haluamallamme tavalla, joten meidän puolesta voi sulkea.

#12 Updated by Anneli Österman 9 kuukautta ago

  • Tila changed from Kommentoitu to Suljettu

Voidaan sulkea. Löytäähän tämä täältä, jos tulee tarvetta avata uudelleen. :)

Vie Atom PDF