Projekti

Yleinen

Profile

Kehitysehdotus #4081

Kehitysehdotus: Ei uusintaa, jos uusi eräpäivä on sama kuin vanha

Lisännyt Anneli Österman noin 4 vuotta sitten. Päivitetty 6 kuukautta sitten.

Tila:
Hylätty
Prioriteetti:
Normaali
Nimetty:
-
Luokka:
Lainaus ja palautus
Kohdeversio:
-
Alku:
10. Heinäkuuta 2019
Määräaika:
% Tehty:

0%

Arvioitu aika:
Yhteyshenkilö:
Tiketti Bugzillassa:
Votes: 3

Kuvaus

OUTIssa on enenevässä määrin tullut ongelmaksi se, että asiakkaat tuskailevat automaatilla, kun saavat usein ilmoituksia, että nidettä ei voi lainata. Nide on kyllä lainattu, mutta asiakkaat syystä tai toisesta yrittävät lainata sen uudelleen, jolloin Kohan automaattinen uusintatoiminto yrittää uusia lainan. Mutta koska meillä on lainasäännöissä määritetty, että samana päivänä ei voi uusia (tai siis, eräpäivään pitää olla vähemmän kuin 28 vrk/14 vrk, riippuen aineistolajista, ennen kuin uusinnan voi tehdä), lähettää Koha automaatille vain tiedon, että nidettä ei voi lainata.

SIP2-rajapinta käyttää lainaamiseen ja uusimiseen samaa Kohan moduulia kuin virkailijaliittymä. Jälkimmäinen osaa kysyä käyttäjältä varmistuksen, uusitaanko laina, mutta automaatit eivät osaa. Tai ne ei siis käytännössä saa tietoa, että laina yritetään uusia, kun se saa vain tuon yllä mainitun tiedon, että nidettä ei voi lainata.

Tästä johtuen meillä on aina vain enemmän niteitä lainassa hyllyssä, kun asiakas kuvittelee, että lainaaminen ei onnistunut. Näin käy varsinkin omatoimiaikana. Ongelmasta johtuvat yhteydenotot asiakaspalveluun ovat myös lisääntyneet ja kuormittavat heitä "turhaan". Kaiken kaikkiaan lainaustapahtuma automaatilla ei ole asiakkaan kannalta tällä hetkellä mutkaton ja sujuva.

Pohdimme, miten saisimme lainaustapahtumaan sujuvoitettua ja keksimme kaksi ratkaisua. Toinen olisi ottaa pois käytöstä uusinnan esto samana päivänä, mutta siitä voi aiheutua verkkokirjastossa ongelmia, kun asiakas saa käytettyä kaikki viisi uusintaansa vaikka samana päivänä. Periaatteessa asiakas pystyisi sitten myös automaatillakin kulutettua kaikki uusintansa, jos lukee saman niteen useaan kertaan peräkkäin. Tähän ratkaisuun joudumme nyt alkuunsa tukeutumaan.

Toinen vaihtoehto, jota PasiKo ehdotti ja jota nyt ehdotamme, olisi tehdä Kohaan muutos, jossa uusintaa ei oikeasti tehtäisi, jos olemassa oleva eräpäivä on sama kuin mitä uusinta antaisi. Ja Koha vaan sitten valehtelisi automaatille, että "kyllä, lainattu on", jolloin automaatti ja asiakas kuvittelevat kaiken menneen hyvin, eikä turhia "ei voi lainata" -ilmoituksia tule. Eikä asiakkaalta kuluisi uusintakertoja.

Historia

#1 Updated by Leena Kinnunen noin 4 vuotta ago

Kakkosvaihtoehto on hyvä. Ilmoittaisiko Koha jotain "Uusinnan eräpäivä on sama kuin laina nykyinen eräpäivä. Lainaa ei ole uusittu" tms.? Ja automaatti: Nide on jo lainattu (sinulle / tällä automaatilla) ?

#2 Updated by Anneli Österman noin 4 vuotta ago

Leena Kinnunen kirjoitti:

Kakkosvaihtoehto on hyvä. Ilmoittaisiko Koha jotain "Uusinnan eräpäivä on sama kuin laina nykyinen eräpäivä. Lainaa ei ole uusittu" tms.? Ja automaatti: Nide on jo lainattu (sinulle / tällä automaatilla) ?

Varmaan Kohan olis hyvä jotain ilmoittaa. Automaatti ei taida pysty käytännössä ilmoittamaan, että nide oli jo lainattu, koska se ei saa sitä tietoa Kohalta. Automaatti saa SIP2-viestissä lainaustilanteessa vain tiedon, että voiko niteen lainata vai ei. Tässä tilanteessa annettaisiin tieto, että voi lainata.

#3 Updated by Päivi Knuutinen noin 4 vuotta ago

Kannatan PasiKon tekemää ehdotusta, olisi selkeintä kakkosvaihtoehdon mukaan.

#4 Updated by Anneli Österman yli 2 vuotta ago

  • Projekti changed from Palaute - Koha-Suomi to Kehitysehdotukset
  • Luokka changed from Lainaus ja palautus to Lainaus ja palautus
  • Tila changed from Uusi to Kommentoitu

#5 Updated by Anneli Österman 6 kuukautta ago

Asiantuntijaryhmän 15.3.2023 päätös: Ei toteuteta, koska tällä hetkellä teknisesti hankala toteuttaa.

#6 Updated by Anneli Österman 6 kuukautta ago

  • Tila changed from Kommentoitu to Hylätty

Vie Atom PDF