Projekti

Yleinen

Profile

Kehitysehdotus #4078

Massapoistojen tekeminen siten että varastotietueet poistuvat (toiminto: niteiden poisto eräajona)

Lisännyt Pirjo Kangas yli 2 vuotta sitten. Päivitetty 8 kuukautta sitten.

Tila:
Uusi
Prioriteetti:
Normaali
Nimetty:
Luokka:
-
Kohdeversio:
-
Alku:
4. Heinäkuuta 2019
Määräaika:
% Tehty:

0%

Arvioitu aika:
Yhteyshenkilö:
Tiketti Bugzillassa:
Votes: 1

Kuvaus

Isomman määrän niteitä voi helposti poistaa Kohan työkalujen "Niteiden poisto eräajona"-toiminnolla. Toiminnossa on lisäruksi "Poista tietueet, jos kaikki niteet poistettu." Tämä ei poista tyhjäksi jääneitä varastotietueita, mutta jos poistaa sellaisen nimekkeen, mihin ei liity muita nidetietueita niin koko tietue testailujen perusteella poistuu eli myös bib-tietue ja varastotietue. (Toiminnon nimi suomeksi on vähän epämääräinen, eli siitä ei selviä mitä tuon ruksin laittamalla poistuu.)

Jotta massapoistot olisivat näppäriä myös Melinda-ympäristössä niin olisi hyvä, jos toiminnolla voisi halutessaan poistaa myös varastotietueet silloin kun niihin ei enää liity niteitä, jottei niitä tarvitse poistaa aina käsin erikseen, mikä on työlästä.

Lisäksi olisi hyvä, jos sen jälkeen kun on poistettu bib-tietueita saisi niistä riittävät tiedot Melindan low-tagien poistamista varten (https://poistot.melinda.kansalliskirjasto.fi/#/). Vaihtoehtoinen toimintatapa tälle voisi olla se, että kun varastotietueet on poistettu otetaan SQL-kysely tyhjäksi jääneistä bib-tietueista ja tämän avulla poistetaan Melindan low-tagit ja sen jälkeen bib-tietueet Kohasta. Kohassa on myös "Tietueiden poisto eräajona" -työkalu, jolla pystyy poistamaan tietueita tietuenumeron avulla (tätä en ole itse vielä testannut).

Historia

#1 Updated by Joonas Kylmälä yli 2 vuotta ago

  • Nimetty set to Ere Maijala

Ere Maijala pystyisitkö tutkimaan näiden holdings-työkalujen tekemistä?

#2 Updated by Minna Kivinen noin 2 vuotta ago

  • Aihe changed from Massapoistojen tekeminen (toiminto: niteiden poisto eräajona) to Massapoistojen tekeminen siten että varastotietueet poistuvat (toiminto: niteiden poisto eräajona)

#3 Updated by Minna Kivinen noin 2 vuotta ago

  • Projekti changed from Korkeakoulujen KOHA käyttöönotot to Palaute - Koha-Suomi

#4 Updated by Mia Kujala 8 kuukautta ago

  • Projekti changed from Palaute - Koha-Suomi to Kehitysehdotukset
  • Kuvaus updated (diff)
  • Prioriteetti changed from Korkea to Normaali

#5 Updated by Christian Nelson 8 kuukautta ago

KV-versiossa varastotietue estää bibliografisen tietueen (massa)poistamisen.
SQL-kyselyllä ennen poistamista saa 035-kentästä Melindan tietokantatunnusten massapoistamiseen tarvittavat tiedot (Melindan ID FCC... (muutetaan (FI-MELINDA)-alkuiseksi) tai Voyagerin tietueid)

Vie Atom PDF