Projekti

Yleinen

Profile

Bugi #3862

Kohan aineistolaji fasetti ja hakutulos

Lisännyt Katriina Tiainen noin 4 vuotta sitten. Päivitetty yli 3 vuotta sitten.

Tila:
Suljettu
Prioriteetti:
Normaali
Nimetty:
-
Kohdeversio:
-
Alku:
20. Helmikuuta 2019
Määräaika:
% Tehty:

0%

Arvioitu aika:
Yhteyshenkilö:

Kuvaus

Meitä askarruttaa Kohan aineistolajirajauksen toimivuus haussa.
Siinä näyttäisi olevan jotain erikoista.
Meillä on käytössä perinteiset aineistolajit: Book ja Serial.
Jos tietueessa on vain holdings eikä ollenkaan niteitä (tässä meillä osa aikakauslehdistä, osa sarjoista, kaikki e-kirjat, virkakirjat ja osakohteet), niin fasettirajauksen 'Serial' hakutulokseen ei tule ollenkaan ilman niteitä olevia sarjoja.
Samoin rajaukseen 'Book' ei tule ollenkaan niteettömiä kirjoja.
Kohan niteessä on pakollinen kenttä Item type. Ilmeisesti rajaus fasettiin tulee sieltä (?). Eikö rajaus voisi tulla bib.tietojen Leaderin merkkipaikasta 07 Tietueen bibliografinen taso?
Huomasimme että yksi mahdollisuus rajauksen toimimiseen olisi lisätä Kohan luettelointipuolella jokaisen tietueen 942c kenttään (Item type) serial tai book. Tuo kenttä on joku Kohan oma Marc-kenttä. Normaalisti se on tyhjä tietueissa meillä (ja varmaan muillakin Koha-projektin kirjastoilla). Testasimme tuota kenttää ja silloin haku toimi oikein.
Mutta eihän tuo 'käsin lisäys' kuulosta järkevältä ratkaisulta.
Finnassa rajaus toimii ok.

aineistolajit.GIF (108 KB) aineistolajit.GIF Katriina Tiainen, 20. Helmikuuta 2019 09:34
3609

Historia

#1 Updated by Katriina Tiainen noin 4 vuotta ago

3609

Lisätty kuva, haulla
https://app1.stat.koha.csc.fi/cgi-bin/koha/catalogue/search.pl?idx=kw&q=suomen+lehdist%C3%B6
näkyy vain aineistolaji Book, vaikka hakutuloksessa on kaksi aikakauslehteä

#2 Updated by Jussi Brunberg noin 4 vuotta ago

Kiitos hyvästä bugiraportista. Tässä on ehkä kaksikin juttua. Aineistolaji kuulostaa virheelliseltä nimeltä fasetille, jos rajaus oikeasti perustuu nidetyyppiin. Tätä rajausmahdollisuutta ei varmaankaan haluta poistaa.

Toisaalta ehdotettu bibliografisiin tietoihin perustuva rajausmahdollisuuskin kuulostaa hyödylliseltä. Tällaisen rakentaminen Kohan päässä ei ehkä kuitenkaan tässä vaiheessa vielä ole kovin korkealla kehityksen prioriteeteissa, koska rajaus aineistotyypin perusteella löytyy jo Finnasta.

#3 Updated by Katriina Tiainen noin 4 vuotta ago

Tämä on kyllä aika erikoinen juttu Kohassa. Tämä 'ongelma' tulee meille nyt juuri vastaan kun olemme joiltakin osin muuttaneet entisiä Voikkarinaikaisia käytäntöjämme ja otamme nimenomaan holdingsiin vastaan sarjoja ja luopuneet niteistä. Harmi juttu. Normi tiedonhaku tietenkin tehdään Finnassa, mutta se jokapäiväinen luettelointiin liittyvä arkityö kuitenkin Kohassa. Se rajaus mitä on nyt Kohassa toki olkoon tavallaan. Mutta mikäli olemme oikein ymmärtäneet, eräajolla voimme laittaa 942c-kentän haluamiimme tietueisiin. Testaamme tätä.

#4 Updated by Joonas Kylmälä noin 4 vuotta ago

Juurikin tuo eräajo pitää tehdä, että siirretään niteistä aineistolaji tietueen 942c-kenttään. Sen lisäksi item-level_itypes-systempreferenssi pitää muuttaa biblioksi, että fasetissa käytetään tietueen itemtypeä eikä niteen.

#5 Updated by Joonas Kylmälä noin 4 vuotta ago

Ja tuon tietueen 942c-kentän voi säätää vapaavalintaiseksi kentäksi asetuksista, mutta te nyt varmaan haluatte pakottaa sen käytön jos sitä aletaan käyttämään fasettina.

#6 Updated by Katriina Tiainen noin 4 vuotta ago

Tuo systeemiasetus item-level_itypes oli meille aivan uusi juttu. Se on nyt koodattu luettelointitietueesta. Hyvä juttu se!
Eräajot on onnistunut, mutta ei näköjään yhdellä kertaa muuta kuin noin 500 tietueen tiedot. Isommilla määrillä saa errorin. Aikaa siis menee, mutta valmistakin tulee kun jaksaa odottaa. Annamme myös 942c olla pakollisena, kun se nyt näyttää toimivan meillä.

#7 Updated by Katriina Tiainen yli 3 vuotta ago

  • Tila changed from Uusi to Suljettu

Vie Atom PDF