Projekti

Yleinen

Profile

Kehitysehdotus #3811

Varastotilausten käsittelyvaiheiden sähköposti-ilmoitukset konfiguroitaviksi

Lisännyt Matti Lassila yli 2 vuotta sitten. Päivitetty 8 kuukautta sitten.

Tila:
Suljettu
Prioriteetti:
Korkea
Nimetty:
-
Luokka:
-
Kohdeversio:
-
Alku:
31. Tammikuuta 2019
Määräaika:
% Tehty:

0%

Arvioitu aika:
Yhteyshenkilö:
Votes: 0

Kuvaus

Asiakkailta on saatu palautetta turhan tiheään tulevista varastotilauksen käsittelyvaiheiden ilmoituksista varsinkin silloin kun asiakas on varastoaineiston suurkäyttäjä ja tilaa useampia aineistoja kerralla. Ongelmaa korostaa se, että ilmoitukset eivät välttämättä saadu asiakkaalle loogisessa järjestyksessä vaan sähköpostin kulusta riippuen asiakas saatata saada "otettu käsittelyyn" -ilmoituksen vasta sen jälkeen kun tilaus on jo käsitelty ja valmiina noudettavaksi. Tämä aiheuttaa turhia yhteydenottoja varaston henkilökunnalle. Olisi hyvä jos sähköposti-ilmoitukset voisi tehdä konfiguroitavaksi siten, että asetuksista voisi valita missä vaiheissa viestejä lähetetään. Mikäli viestiasetuksia ei saada konfiguroitavaksi, riittää jos vain "tilaus peruutettu" ja "tilaus valmis" viestit lähetetään ja muut viestit kytketään pois päältä.

Pidemmälle menevä parannus olisi jos samalla kertaa lähetetyt tilaukset (esim. samalla päivämäärällä tilatut) voisi niputtaa koosteviestiksi. Nyt jokaisesta tilatusta aineistosta lähetetään oma erillinen viestinsä ja tästä syystä suurkäyttäjien tapauksissa viestejä generoituu paljon.

Historia

#1 Updated by Matti Lassila yli 2 vuotta ago

  • Tapahtuma changed from Kehitysehdotus to Bugi
  • Prioriteetti changed from Normaali to Korkea

Matti Lassila kirjoitti:

Mikäli viestiasetuksia ei saada konfiguroitavaksi, riittää jos vain "tilaus peruutettu" ja "tilaus valmis" viestit lähetetään ja muut viestit kytketään pois päältä.

Pidemmälle menevä parannus olisi jos samalla kertaa lähetetyt tilaukset (esim. samalla päivämäärällä tilatut) voisi niputtaa koosteviestiksi. Nyt jokaisesta tilatusta aineistosta lähetetään oma erillinen viestinsä ja tästä syystä suurkäyttäjien tapauksissa viestejä generoituu paljon.

Tämä olisi tärkeää saada korjattua pian. Asiakkailta tulee jatkuvasti kitkeriä yhteydenottoja asiasta. Riittäisi, kunhan kohdassa https://github.com/KohaSuomi/Koha/blob/master/Koha/ArticleRequest.pm#L121 tsekattaisiin, että lähetettävä viesti on tyyppiä CANCELED tai COMPLETED .Hienommat parannukset voisi tehdä sitten myöhemmin jos tarpeen.

#2 Updated by Matti Lassila noin 2 vuotta ago

Vinkkinä saatu ehdotus saada ylimääräiset ilmoitukset pois tyhjentämällä viestipohja ko. viestin kohdalta ei näytä toimivan, koska tallennettaessa tyhjää lomaketta Koha antaa virheilmoitukset: "Please fill at least one template."

#3 Updated by Minna Kivinen yli vuosi ago

  • Tapahtuma changed from Bugi to Kehitysehdotus

Vaikka varmaan onkin hankala ongelma, siirrän silti kehitysehdotuksiin bugeista

#4 Updated by Joonas Kylmälä yli vuosi ago

"Tilaus valmis" -tyylinen viesti varmaan saadaan pelkästään lähtemään kun teilläkin siirrytään uuteen Koha-Suomi versioon, joka mahdollistaa varaussääntöjen tarkemman määrittelyn.

#5 Updated by Minna Kivinen yli vuosi ago

  • Projekti changed from JY:n Koha-käyttöönotto to Palaute - Koha-Suomi

#6 Updated by Minna Kivinen 8 kuukautta ago

  • Tila changed from Uusi to Suljettu

Ei ole enää ajankohtainen, koska toiminto ei ole käytössä enää. Suljen tiketin.

Vie Atom PDF