Projekti

Yleinen

Profile

Bugi #2828

Palautustilanteessa perutusta varauksesta tulee noutamattoman varauksen maksu

Lisännyt Pirkko-Liisa Lauhikari yli 3 vuotta sitten. Päivitetty yli vuosi sitten.

Tila:
Työn alla
Prioriteetti:
Normaali
Luokka:
-
Kohdeversio:
-
Alku:
8. Helmikuuta 2018
Määräaika:
% Tehty:

0%

Arvioitu aika:
Yhteyshenkilö:
Votes: 2

Kuvaus

Jos kiinni jäänyt varaus perutaan palautusnäytöllä, syntyy poistosta asiakkaalle noutamattoman varauksen maksu. Jos varauksen poistaa asiakkaan varauksista tai varausjonosta, maksua ei synny. Pääkäyttäjäryhmä linjasi yksimielisesti 16.1., että varauksen poistaminen palautustilanteessa ei myöskään saa synnyttää maksua asiakkaalle. Noutamattoman varauksen maksu saa syntyä vasta, jos varausta ei ole noudettu noutopäivään mennessä.

poista varaus.png (29,6 KB) poista varaus.png Pirkko-Liisa Lauhikari, 8. Helmikuuta 2018 13:32
palautus2018-02-12.png (11,1 KB) palautus2018-02-12.png Johanna Räisä, 12. Helmikuuta 2018 10:54
palautus.PNG (5,21 KB) palautus.PNG Anneli Österman, 12. Helmikuuta 2018 13:46
palautus1.png (8,35 KB) palautus1.png Tuomas Kunttu, 26. Kesäkuuta 2019 15:30
palautus2.png (6,63 KB) palautus2.png Tuomas Kunttu, 26. Kesäkuuta 2019 15:32
2276
2279
2280
3899
3900

Historia

#1 Updated by Johanna Räisä yli 3 vuotta ago

  • Tila changed from Uusi to Työn alla

#2 Updated by Johanna Räisä yli 3 vuotta ago

  • Nimetty set to Johanna Räisä

#3 Updated by Johanna Räisä yli 3 vuotta ago

2279

Tuota noin, Kohassa on jo ominaisuus joka ei lisää maksua palautuksen yhteydessä. Tämä on kytketty palautusnäyttöön, eli jos valitsee "Poista käsin poistettujen varausten maksut" ennen kuin alkaa palauttamaan.

Se ei siis ole rikki vaan logiikka on erilainen kuin olettaisi. Suomennos ehkä on harhaan johtava, mutta ei se englanninkielinen ole kyllä häävimpi.

#4 Updated by Johanna Räisä yli 3 vuotta ago

Tuolle ominaisuudelle voi laittaa kestotäpän, jos lisää IntranetUserJS-asetukseen tällaiset rivit.

$(document).ready(function () {
  $("#forgivemanualholdsexpire").attr('checked', true);
});

#5 Updated by Johanna Räisä yli 3 vuotta ago

  • Tila changed from Kommentoitu to Ratkaisu ehdotettu

#6 Updated by Anneli Österman yli 3 vuotta ago

2280

Jaaha. :D Meillä on aina ollut piilotettuna tuo Asetukset-laatikko palautusnäytöltä, joten eipä huomattu tuommoista. :D

Tutkitaanpas asiaa.

#7 Updated by Pirkko-Liisa Lauhikari yli 3 vuotta ago

"Poista varaus" -toiminnosta on enempi haittaa kuin hyötyä. Palautustilanteissa varauksia poistetaan nyt vahingossa. Parasta olisi, jos koko toiminnon saisimme pois popparista.

#8 Updated by Marja Heroja yli 3 vuotta ago

Pirkko-Liisa Lauhikari kirjoitti:

"Poista varaus" -toiminnosta on enempi haittaa kuin hyötyä. Palautustilanteissa varauksia poistetaan nyt vahingossa. Parasta olisi, jos koko toiminnon saisimme pois popparista.

Minä olen käyttänyt "Poista varaus" toimintoa koulujen pakettivarauksia palauttaessa. Jää muutama työvaihe välistä, kun niin tekee. Tehokkuutta :)

#9 Updated by Pirkko-Liisa Lauhikari yli 3 vuotta ago

Laitoimme kestotäpän päälle IntranetUserJS-asetukseen ja annamme olla Asetukset-laatikon piilossa. Näyttäisi toimivan nyt niin, ettei palautustilanteessa synny noutamattoman varauksen maksua.

#10 Updated by Sanna Näätänen yli 3 vuotta ago

Pirkko-Liisa Lauhikari kirjoitti:

Laitoimme kestotäpän päälle IntranetUserJS-asetukseen ja annamme olla Asetukset-laatikon piilossa. Näyttäisi toimivan nyt niin, ettei palautustilanteessa synny noutamattoman varauksen maksua.

Edelleen näyttää syntyvän noutamattoman varauksen maksu, jos palauttaessa valitsee sen "Poista varaus".
Tänään viimeksi tätä on ihmetelty.

#11 Updated by Pirkko-Liisa Lauhikari yli 3 vuotta ago

Jostain syystä asetuksessa IntranetUserJS puuttui kestotäppämääritys "Poista käsinpoistettujen varausten maksut". Tallensin Johannan kertomat rivet uudelleen ja nyt taas näyttäisi, ettei noutamattoman varauksen maksua synny palautustilanteessa.

#12 Updated by Pirkko-Liisa Lauhikari noin 3 vuotta ago

Nyt on ilmennyt, että palautustilanteessa "Poista varaus" -toiminto ei kirjaa noutamattoman varauksen maksua, jos toinen palautuskerta tehdään heti ensimmäisen palautuksen perään ja varaus poistetaan. Mutta jos ensimmäisen palautuksen jälkeen käy jossain toisella sivulla tai jos toinen palautus tehdään esim. seuraavana päivänä, palautustilanteessa "Poista varaus" -toiminnosta syntyy noutamattoman varauksen maksu.

#13 Updated by Katri Ahtiainen yli 2 vuotta ago

Kouvolassa on nyt ilmennyt sama ongelma. Tein varauksen jonka palautin automaatilla noutokirjastossa eli se siirtyi noudettavissa -tilaan. Palautin niteen uudelleen tiskin koneella ja poistin varauksen. Maksujen poiston kohtaa en kyllä edes katsonut, se on automaattisesti aina valittuna.
Sitten tililleni oli kirjautunut noutamattoman varauksen maksu tuosta kirjasta.

#14 Updated by Pirkko-Liisa Lauhikari yli 2 vuotta ago

  • Projekti changed from Version 17.06 käyttöönotto to Palaute - Koha-Suomi
  • Luokka deleted (Maksut)

#15 Updated by Tuomas Kunttu almost 2 years ago

3899
3900

Tiketin aloituksessa kuvattu ongelma on edelleen olemassa. Kyytissä on IntranetUserJS-asetuksessa skripti lisättynä. Noutamattoman varauksen maksua ei pidä syntyä, kun varauspoistetaan palautuksen yhteydessä.

Vahvistan tuo Pirkko-Liisan havainnon, että sillä on merkitystä missä kohtaa tuon toisen palautuksen tekee. Suppean testiasetelman mukaan noutamattoman varauksen maksu tulee, kun toinen palautus (eli varaushyllyssä oleva nide palautetaan) Kohassa ylhäällä olevassa palautuslaatikossa eli täällä

Sen sijaan kun varaushyllyssä oleva nide palautetaan keskellä olevassa palautuslaatikossa, ei noutamattoman varauksen maksua tule.

Eli onko niin että tuo asetus Poista käsin poistettujen varausten maksut koskee vain tuota keskellä olevaa palautuslaatikkoa? Ei oikein hyvä niin.

#16 Updated by Anneli Österman almost 2 years ago

Sain toistettua Tuomaksen testin ja sain saman tuloksen, että yläreunan palautuslaatikossa palautettessa ja varauksen poistettaessa syntyy noutamattoman varauksen maksu.

Eli vaikuttaisi tosiaan siltä, että asetus toimii vain, kun menee Lainaus ja palautus -> Palautus -sivulle palauttamaan.

#17 Updated by Tuomas Kunttu yli vuosi ago

Tämä olisi kyllä hyvä saada korjattua. Palautuksia kuitenkin tehdään siellä ylälaatikossa - se on esim. päänäytössä vain yhden klikkauksen päässä, kun alempaan laatikkoon pääsemiseksi vaaditaan kaksi klikkausta - ja silloin noutamattoman varauksen maksu muodostuu.

#18 Updated by Anneli Österman yli vuosi ago

Noutamattoman varauksen maksu -ominaisuus on Koha-Suomi-spesifi muutos, joten Koha-yhteisöltä ei varmaan kannata odottaa tähän korjausta.

Vie Atom PDF