Projekti

Yleinen

Profile

Bugi #1681

Haun rajaus kirjastoittain osakohteiden yhtenäistetyillä nimekkeillä haettaessa

Lisännyt Kodo Korkalo yli 6 vuotta sitten. Päivitetty 9 kuukautta sitten.

Tila:
Hylätty
Prioriteetti:
Normaali
Nimetty:
-
Luokka:
Luettelointi
Kohdeversio:
-
Alku:
2. Tammikuuta 2017
Määräaika:
% Tehty:

0%

Arvioitu aika:
Yhteyshenkilö:
Tiketti Bugzillassa:
Votes: 0

Kuvaus

Haun rajaus kirjastoittain osakohteiden yhtenäistetyillä nimekkeillä haettaessa ei palauta halutunlaista hakutulosjoukkoa. Tämä tekee esimerkiksi tietyn kirjaston kokoelmaan kuuluvan klassisen musiikin hakemisen todella hankalaksi. Ongelmana on, että kirjastorajaus tehdään nidetietueen kotiosaston tai havainto-osaston perusteella. Osakohteilla ole niteitä, jolloin hakua vastaavia tietueita ei luonnollisesti ole. Sama ongelma oletettavasti koskee kaikkia muitakin osakohteen tietoja + kirjastorajausta.

Ongelman voisi varmaankin ratkaista formaattitasolla tekemällä emoihin lisäkirjaukset osakohteiden yhtenäistetyistä nimekkeistä kenttään 730$a (lisäkirjaukset voitanee tuottaa automaattisesti, eli ei tarvitse käsin ryhtyä lisäilemään). Silloin haku kirjastorajauksella palauttaisi emojulkaisun, joka luultavasti valtaosassa tapauksia on se mitä halutaankin.

Vaski-Finnassa tämän tyyppinen rajaus nojaa (ehkä?) kenttään 979$b, kysymyksessä lienee jokin Aurora-kohtainen kenttä. Kuinka saadaan haku toimimaan oikein Kohan Finna-liittymän kanssa? Onko esimerkiksi nuo 7xx kentät Finnan kannalta toimiva ratkaisu?


Liittyvät tapahtumat

liittyy Palaute - Koha-Suomi - Bugi #1099: Vaara: Osakohde hakutuloksia ei voi rajata saatavina oleviin, koha antaa nollatuloksenSuljettu 6. Kesäkuuta 2016

Historia

#1 Updated by Anneli Österman yli 4 vuotta ago

  • liittyy Bugi #1099: Vaara: Osakohde hakutuloksia ei voi rajata saatavina oleviin, koha antaa nollatuloksen added

#2 Updated by Anneli Österman yli 4 vuotta ago

  • Luokka set to Luettelointi

Koha-Suomen kuvailuryhmälle pohdittavaksi.

#3 Updated by Kodo Korkalo 10 kuukautta ago

  • Tila changed from Uusi to Odottaa

Odottaa varmaankin edelleen kuvailuryhmän käsittelyä?

#4 Updated by Kodo Korkalo 10 kuukautta ago

Tämä on lisäksi teknisesti hieman monimutkainen juttu, saman tien olisi sitten järkevää lisätä emon 7xx kenttiin muutkin osakohteen tiedot, mutta mihin me sitten enää tarvittaisiin koko osakohteita? Ylivoimainen valtaosa osakohteista ei osakohteen nimekkeen lisäksi sisällä juuri mitään muita tietoja. Olisko siinä vaiheessa järkevämpi vain tehdä näistä kaikista kirjaukset suoraan emoon ja käyttää osakohteita ainoastaan jos niille on todellinen ja perusteltu tarve, eli jos osakohde tosiaan on kunnolla tarkasti kuvailtu eikä ainoastaan nimeke kirjattuna erilliseen tietueeseen?

#5 Updated by Antti Heikkinen 10 kuukautta ago

Tämä tiketti on näköjään jäänyt kokonaan unohduksiin, vaikka olen laittanut sen seurantaankin joskus. Vaikuttaisi vähän siltä, että tähän ei ole mitään helppoa ratkaisua löydettävissä, joten pitäisikö tämä vain hylätä/sulkea suoraan ilman sen kummempia käsittelyitä?

Finnassa osakohteiden tiedot tallentuvat emon 979-kenttään, joten haku saattaa toimia siellä paremmin. MARC21-formaatin suomalaisen käännöksen mukaan kenttä on käytössä vain Finnassa. Ei taida olla mitään järkeä alkaa käyttämään samaa enää Kohassa. Myöskään osakohteiden lisääminen 730-kenttiin ei kuulosta oikein järkevältä, tai ainakin tietueista tulisi todella raskaita katseltavia.

Ei varmaan sellainenkaan toiminto onnistu tai ylipäänsä kannata, jossa hakukone hakisi ensin nimekehakuun osuvien osakohteiden 773w-kentästä emon tietuenumeron ja tarkastelisi sitten missä kirjastossa kyseinen emo on paikalla ja toisi nämä hakutulokseksi? Nopeammin taitaa päästä sillä, että klikkailee vain hakutuloslistan osakohteiden linkistä emotietueeseen ja katsoo, missä nimeke on paikalla.

#6 Updated by Kodo Korkalo 9 kuukautta ago

  • Tila changed from Odottaa to Hylätty

Eipä tämä tosiaan taida olla järkevästi ratkaistavissa. Hylkään tiketin.

Vie Atom PDF