Projekti

Yleinen

Profile

Laskutus [Siirretään]

Lisännyt Anneli Österman vuosi sitten

Kohan -yhteisöversiossa ei ole toimintoa, jolla saisi vietyä myöhässä olevan aineiston tietoja sekä asiakastietoja ulkopuolisiin laskutusjärjestelmiin. Sitä varten on jouduttu luomaan Suomessa oma toteutus - useampikin.
 • Lähetä laskuja -työkalu
  • SAPERP ja PDFBILL. SAPERP lähettää laskut KuntaErpiin ja PDFBILL luo tulostettavia PDF-tiedostoja
 • Lastu-laskutus (OUTI)
  • luo ja lähettää laskut EPL-muodossa OpusCapitalle, joka lähettää ne ekirjeenä tai paperikirjeenä asiakkaalle.
 • ProELaskutus (OUTI)
  • muodostaa laskutusdatasta tiedoston, jonka ProELaskutus-järjestelmä ymmärtää

Liityviä järjestelmäasetuksia?

 • claimingFines
  • Liityykö Lähetä laskuja -toimintoon? Vai jokin jäänne jostain?
 • claimlettertemplate
  • Liityykö Lähetä laskuja -toimintoon? Vai jokin jäänne jostain?
Ehdotuksia:
 1. Voisiko Lastu-laskutuksen korvata Lähetä laskuja -työkalulla? Saisiko siihen lisättyä tuen e-kirjeille?
 2. Voisiko ProELaskutus-rajapinnan ja SAPERP-rajapinnan korvata uudella Finvoice-muotoista dataa tuottavalla rajapinnalla?

Vastaukset (12)

RE: Laskutus - Lisännyt Päivi Knuutinen vuosi sitten

Vaaran osalta käy tuo 1. ehdotus. Pääasia on, että laskutus toimii eikä vaihtoehtoja ylläpidettäväksi ole montaa.

RE: Laskutus - Lisännyt Anneli Österman vuosi sitten

Juttelin tästä Korkalon Pasin kanssa ja hän arveli jo tässä vaiheessa, että Lähetä laskuja -työkalun käyttöliittymän saisi integroitua Lastu-laskutukseen. Lastun taustalla oleva toiminnallisuus on rakennettu siten, että siihen on helppo lisätä erilaisia "ulostuloja", esim. PDF-muotoisille laskuille tai Finvoice-muotoiselle datalle.

Eli todennäköisesti tarkoituksenmukaisinta olisi, että taustalle otetaan Lastu-laskutuksen käyttämä koodi tarvittavin uusin "ulostuloin" ja käyttöliittymäksi Lähetä laskuja -työkalun käyttöliittymä.

RE: Laskutus - Lisännyt Pirkko-Liisa Lauhikari 12 kuukautta sitten

Molemmat ehdotukset kannatettavia. Tavoitteeksi laskutuksen yhdenmukaistaminen koko Koha-Suomessa niin pitkälle kuin vain mahdollista.

RE: Laskutus - Lisännyt Piia Semenoff 11 kuukautta sitten

Ehdotus 1: Jos kehittäjien mielestä korvaaminen onnistuu, niin kannatan.
Ehdotus 2: Kahden rajapinnan korvaaminen yhdellä kuulostaa hyvältä. Kannatan, jos korvaaminen on mahdollista.

Eikö kuitenkin ole niin, että ainakin kahta erilaista laskutustapaa tulee jatkossakin olemaan eli nuo yllä olevat ehdotukset eivät korvaa toisiaan?

Olen samaa mieltä Pirkko-Liisan kanssa, että yhtenäistetään Koha-Suomen kirjastojen laskutusta niin paljon kuin mahdollista.

RE: Laskutus - Lisännyt Anneli Österman 11 kuukautta sitten

Kahta tai useampaa "tulostustapaa" eli esim. ekirje, tulostettava pdf, vienti finvoice-muodossa laskutusjärjestelmään tullaan jatkossakin tarvitsemaan, mutta emme tarvitse useampaa erilaista tapaa virkailijoille käsitellä laskutettavia. :)

RE: Laskutus - Lisännyt Katri Sillgren 11 kuukautta sitten

Kannatan laskutettavien niteiden käsittelyn yhdenmukaistamista. Yksi tapa käsitellä laskutettavia riittänee.

RE: Laskutus - Lisännyt Sanna Näätänen 11 kuukautta sitten

Ehdottomasti kannattaa yhtenäistää laskutusta, niiltä osin kuin se on mahdollista.
Mutta tässä kohden täytyy muistaa, että kirjastot eivät yksin päätä laskutuksen käytänteistä, vähänkään isommista muutoksista täytyy aina neuvotella kunnan taloushallinnon kanssa. Ja se saattaa olla aikaaviepää touhua.

RE: Laskutus - Lisännyt Heli Auranen 10 kuukautta sitten

Lumme: Kokonaan ajateltava uusiksi laskutus. Lumpeen kunnilla hyvin erilaisia käytäntöjä ja järjestelmiä laskutuksessa.

RE: Laskutus - Lisännyt Reetta Pihlaja 10 kuukautta sitten

Siilinjärvi: laskutamme "käsin", 1-5 laskua/kk, kunnan käytäntöjen mukaisesti, tällainen vaihtoehto myös toivottavasti jää, olipa lopputulos muuten mikä tahansa.

RE: Laskutus - Lisännyt Maija Pitkänen 9 kuukautta sitten

Lumme-kirjastoissa on jonkin aikaa ollut kaikilla sama laskupohja. Jokaisella kirjastolla on kuitenkin omat toimintatapansa, miten laskut lähetetään ja miten laskun reitti jatkuu, käytetäänkö kaupungin omaa laskutusohjelmaa tai miten perintä toimii. Savonlinnassa kirjasto tulostaa Kohasta saatavan laskun, joka siirretään kaupungin yleislaskutusohjelmaan, Kohalla ja laskutusohjelmalla ei ole rajapintaa.
Kehitysehdotus: Onko Lähetä laskuja-työkaluun tulossa muutoksia? Esim. kun asiakkaalle lähettää laskuja ja aineistoa on paljon, jokainen laskutettava on valittava erikseen, jos valinta unohtuu, aineisto ei siirry laskulle. Jos sivulla näkyisi asiakkaan nimi yhden kerran ja nimeä klikkaamalla saadaan esiin asiakkaalla olevat lainat ja ne voisi valita yhdellä kertaa ja näistä luoda laskun. Myös hyllytarkistuslista on melko monimutkainen.

RE: Laskutus - Lisännyt Leena Kinnunen 8 kuukautta sitten

Lapissa tulossa käyttöön sekä PDFBILL että Lastu-laskutuksen e-kirjeet. Sähköistä yhteyttä kaupungin tai kunnan laskutusohjelmaan ei ole käytössä missään.

Haluamme säilyttää edelleen mahdollisuuden e-kirjeisiin sekä tulostettaviin pdf-laskuihin, mutta en osaa ottaa kantaa miten se on kannattavaaa toteuttaa. Kun vaihtoehdosta päätetään, olisi hyvä, että toiminto olisi sellainen, että mahdollisesti joskus tulevaisuudessa liittäminen laskutusjärjestelmiin onnistuisi.

RE: Laskutus [Siirretään] - Lisännyt Anneli Österman 8 kuukautta sitten

Päätös: Siirretään nykyiset toiminnallisuudet uuteen versioon ja yhdistetään versiopäivityksen jälkeen työkalut yhdeksi. Lisätään Finvoice-tuki. Laskutuksen yhtenäistäminen on iso projekti, jota ei pystytä toteuttamaan versiopäivityksen yhteydessä.

  (1-12/12)